Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Kerem Kamal, Slovakya’da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında Dünya Şampiyonu oldu.

Greko-romen stil 60 kiloda Türkiye’yi temsil eden Kerem Kamal, final müsabakasında Hintli rakibi Vijay Vijay’ı 2. dakika dolmadan 10-0 sayı tuşuyla yenerek Dünya Şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı. Greko-Romen milli takımı da Dünya şampiyonasını 1 altın ve 2 bronz olmak üzere toplam 3 madalya ile tamamlayarak takım halinde dünya dördüncüsü oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tebrik

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kerem Kamal’ı tebrik etti. Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporcumuz Kerem Kamal’a tebrik telgrafı göndermiştir.” ifadelerine yer verildi.

REKTÖR TEBRİK ETTİ

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada üniversite bünyesinde çeşitli branşlarda milli takım düzeyinde sporcuların da eğitim gördüğünü belirtirken, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettikleri başarılarının üniversite için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Rektör Özdemir, Kerem Kamal ile takım antrenör ve yöneticilerini de elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik  etti.

Editör: Haber Merkezi