Balıkesir Satranç Kulübü (BSK), Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, TSF Yönetim Kurulu üyesi Özgür Solakoğlu, TSF Merkez Hakem Kurulu üyesi Ahmet Uçtu'nun da katıldığı sade bir törenle Altıeylül İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde açıldı.
Doğru Hamlede Buluşalım Satranç Projesi kapsamında, Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki ilkokullarda birinci sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtmak için Balıkesir'e gelen TSF Başkanı Gülkız Tulay, BSK'nin açılışını yaptı. Satranç sporuna son yıllarda Türkiye'de ilginin hızla arttığını belirten Tulay, Balıkesir Satranç Kulübü'nün başarılı sporcular yetiştireceğine inandığını söyledi.
BSK'nın satranç sınıflarını gezen ve çok beğendiğini dile getiren Tulay, minik sporcularla anı fotoğrafı çektirdi. Balıkesir Satranç İl Temsilcisi ve BSK Başkanı Erdem Özgören, 3 yıldır Balıkesir'de satranç adına çok güzel çalışmalar yapıldığını belirterek şöyle konuştu:
"Bugün hem 'Doğru Hamlede Buluşalım'  projesini ilimizde hayata geçiriyoruz, hem de ilimize yeni bir satranç kulübü kazandırıyoruz. Böyle önemli bir günde kulübümüzün açılışına katılarak bizleri onurlandıran Başkanımız Gülkız Tulay'a ve açılışta bizleri yalnız bırakmayan tüm satranç severlere teşekkür ediyorum" .

Balıkesir Satranç Kulübü 2. Başkanı Nizamettin Güngör, kulübün güçlü eğitim kadrosu ile satranca katkı sunmaya hazır olduğunu vurgularken, "Amacımız çocuklarımızı satranç sporuyla doğru bir şekilde tanıştırmak ve sevdirmek. Biliyoruz ki satranç onların yaşamlarında büyük farklar yaratacak. 'Başarının kaynağı doğru tercih'  sloganından yola çıkarak satranç eğitimi almak isteyen 5 yaş ve üzeri satranç severleri kulübümüze bekliyoruz" dedi
Editör: Haber Merkezi