Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme  projesi kapsamında; belirli kriterler neticesinde tespit edilen çocuklarımızın  ‘’Temel Hareket ve Sportif Beceriler Eğitim Programı’’ Balıkesir'de yaklaşık 400 çocuğumuzun katılımı ile start aldı.

Balıkesir ile ilçelerindeki spor salonlarında başlayan ve uzman antrenörlerimiz eşliğinde 8 hafta sürecek Temel Eğitim Programı kapsamında; çocuklarımızın sportif becerilerinin geliştirilmesi çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

Çocuklarımızın heyecanlarına ortak olan İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Şehit Turgut Solak spor salonunda ölçümleri tekrarlanacak çalışmalara iştirak etti, sporcu ve velileri ile biraraya geldi.

Yaz tatili döneminde katılımın yoğunluğu dolayısı ile memnuniyetini dile getiren Arıcıoğlu, "Türk sporuna Balıkesir'deki yetenekleri keşfederek yeni yıldızlar kazandırmak hedefindeyiz" dedi.

7 FARKLI İSTASYONDA TEST

Bilimsel yöntemlerin uygulanacağı projede Balıkesir ve ilçelerindeki tüm okulların 3. sınıf öğrencileri bir dizi teste tabii tutulacak. 

Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 7 farklı istasyonda yetenekleri test edilecek çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydedilecek.

Değerlendirme sonrası öğrenciler yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilecek.

Geleceğe dair ışık görülen öğrencilerin spor eğitimi almalarının sağlanması noktasında hür türlü destek verilecek. 
 

Editör: Haber Merkezi