Kırmızı beyazlı taraftarlar yürüyüş öncesi TÜİK Meydanı'nda toplandı. Meydanda taraftarlar adına konuşan Yusuf Erdinç Karakullukçu Balıkesirspor'un büyük sorunlar içinde olduğuna dikkat çekerken, " FIFA tarafından eski dönemlerde kadroda yer alan futbolcularımıza olan borçların ödenememesinden dolayı kulübümüze transfer yasağı konulmuştur. Bu yaptırımların puan silme, bir alt kümeye düşürme cezaları olarak devam edeceğini de çok iyi biliyoruz" dedi.

Balıkesirspor'un bugünü ile birlikte geleceğini de ilgilendiren sorunların ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurgulayan Karakullukçu, bunu en çok dert edinenlerin görevlerini yapmaya çalışan kulüp yöneticileri ile armanın peşinde koşmaktan bıkmayan taraftarlar olduğunu söyledi. Karakullukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balıkesirspor kulübünün sorunlarını dertlenmesi ve çözmesi gereken, makam ve mevki sahibi kişilerin olaylardan uzak durmaya çalışmasını, işine gelince Balıkesirspor kulübü üzerinden 'sineğin yağı nasıl çıkarılır' hesabı yapanların gerekli çıkarı sağladıktan sonra kenara çekilmesini hayretler içinde izliyoruz. Evet, Balıkesirspor dibe vurmuştur.
Çıkış yolu kulübün şehrin dinamikleri ile beraber hareket etmesi, maddi manevi tüm zorlukların hep birlikte aşılmasıdır. Elazığspor, Malatyaspor, Eskişehirspor, Adana Demirspor buna örnektir. Bu kulüplerin yanında Balıkesirspor'un ne eksiği, ne hatası, ne günahı var ki şimdi herkes sırtını dönerek, yeni oluşumlar yaratma, yeni takımlar kurma, yeni kahramanlar çıkarma peşinde koşmaktadır" 

"GEMİLERİ YAKTIK"
Vali, milletvekili, kaymakam, belediye başkanı, sanayici, iş adamı, kentlisi, köylüsü ile herkesin elele verip, sorunu çözmesi gerektiğini belirten Karakullukçu, "Bu süreçte yer almayıp, kaçanları Balıkesir ve Balıkesirspor tarihine kara bir leke olarak kaydedeceğiz. Eskiye geri dönemeyiz, dönmemeliyiz.Daha önce amatör batağında kalan gemileri yaktık, artık yakacak hiç bir şeyimiz kalmadı. Yapılabilecek tek şey sonuç ne olursa olsun cesur olmak, sorunlarla mücadele etmektir. Biz bitti demeden hiç bir şey bitmez" diye konuştu.
"BAL-KES'İ SATANI BİZDE SATARIZ"

Kırmızı beyaz formalarını giyen taraftarlar daha sonra meşaleler yakarak davul zurna eşliğinde Milli Kuvvetler'den Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Havai fişeklerin de atıldığı yürüyüşte Onkolikler, "Balıkesir uyuma, takımına sahip çık", "Bal-Kes'i satanı biz de satarız", "Bakın biz kaç kişiyiz" diye slogan attı. Onkolikler, yürüyüşe destek mesajları gönderen Karşıyaka, Elazığspor, Kahramanmaraşspor gibi kulüplerin taraftarları içinde marşlar söyledi. Yürüyüş Alihikmetpaşa'da İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Taraftarların yürüyüşüne Karesi'nin AK Partili belediye başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu ve Yasin Sagay'la, Balya'nın MHP'li Belediye Başkanı Osman Kılıç, Karesispor Başkanı Ahmet Ayan, CHP İl Başkanı Ender Biçki, CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan de katıldı. Balıkesirspor Futbol Şube Sorumlusu Harun Atabay da yürüyüşe destek vermesi dikkat çekti. > Coşkun YAMAN

Editör: Haber Merkezi