Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesindeki Yürüyüş Milli Takımı Başantrenörü ve Ayvalık Atletizm Spor Kulubü başkanı Balıkesirli Milli Sporcu Sabahattin Tatar, zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düştü.  Hastaneye kaldırılan Tatar'ın sağlık durumu kritik.  Tatar için Cumhurbaşkanlığı da devreye girdi,  tam teşekküllü hastaneye nakli amacıyla Ayvalık'a  ambulans uçak gönderildi.


Balıkesir'in yürüyüş sporundaki yüz akımı isimlerinden Sebahattin Tatar, zeytin hasadı için gittiği ailesina ait zeytin bahçesinde çıktığı ağaçta dengesini kaybederek yere düştü. 
Tatar, yakınlarının haber vermesi üzerine ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

GÖRÜNMEZ KAZA
Hastaneye geldiğinde duran kalbi yapılan müdahalelerle yeniden çalıştırılan Tatar'ın boynunda ve kaburgalarında kırık tespit edildi.

Kaburga kırığının akciğere saplandığı ve iç kanamasının olduğu belirlendi.  

Yoğun bakıma alınarak tedavisine devam edilen Sebahattin Tatar'ın, sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi. 

AYVALIK YASA BÜRÜNDÜ
Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Atletizm Spor Kulübü başkanlığı yanında antrenörlüğünü yapmakta olan Sebahattin Tatar’ın hastaneye kaldırıldığını öğrenen sporcuları başta olmak üzere  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sevenleri hastaneye akın etti.

balikesirim.net'in Ayvalık'taki kayanklarından derlediği bilgilerde, Tatar'ın beyin ölümünün gerçekleştiği, şu an için makinaya bağlı olarak diğer fonksiyonlarının çalıştırıldığı kaydedildi.

Bu arada, Tatar için Cumhurbaşkanlığı da devreye girdi ve tam teşekküllü hastaneye nakli amacıyla Ayvalık'a ambulans uçak gönderildi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİYDİ
PTT'deki görevinden geçen 2018'de emekli olan Tatar, son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ayvalık Belediye Meclisi üyesi seçilmişti.

Editör: Haber Merkezi