Balıkesirspor Kulübü Derneğinin 07.05.2018 tarihinde yapılacak olağan genel kurul toplantısına katılacak üyelerin yer aldığı hazirun listesi 19.04.2018 tarihinde resmi internet sitemizden yayınlanmıştır.
Söz konusu hazirun listesi, Balıkesirspor Kulübü Derneği tüzüğünün 11. maddesinde belirtilen “Genel kurul, önceki yıl 31 Aralık günü çalışma saati bitimine dek; Yıllık ödentisini ödeyen asil üyelerden oluşur” maddesi gereği 31 Aralık 2017 tarihine kadar üye aidatlarını yatıran üyelerden oluşmuştur.

Yine tüzüğümüzün 7. maddesi gereği cep telefonu kayıtlı olan tüm üyelerimize 30 Kasım 2017 tarihinde aidatlarını yatırmaları yönünde bilgilendirme mesajı gönderilmiştir. 
 

Hazirun listesinin asılmasının nedeni üyelik aidatlarını süresinde yatırmış olan üyelerin hatanın düzeltilmesi için tüzüğümüzün 12. maddesinin son fıkrası gereği itirazlarını yönetim kuruluna yazılı olarak başvuruda bulunması içindir. 
Bu bağlamda; gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse kulübümüz personeli vasıtasıyla adının hazirun listesinde bulunmamasını sorgulayan değerli üyelerimize bir defa da bu vesileyle açıklamak isteriz ki; Balıkesirspor Kulübü Derneğinin en üst organı Genel Kurul’dur.

Genel Kurul’un uyması gereken tüm kurallar dernek tüzüğümüzde  belirtilmiştir. Dernek tüzüğünde belirtilmeyen hallerde Dernekler Kanunu ve Türk Medeni Kanunu amir hükümlerinin uygulanacağı çok açıktır.

Dernekler Kanunu, dolayısıyla İl Dernekler Müdürlüğünün denetimine tabi olan Balıkesirspor Kulübü Derneğinin önceki dönemlerde geçirdiği denetimler sonucu usulüne uygun hazirun listesi düzenlenmediği için yönetim kurulu üyelerine ve bu hazirun listesine göre genel kurul düzenleyen divan kurulu başkanı ve üyeleri ile ilgili idari işlem yapıldığı, idari para cezaları kesildiği ve çeşitli yaptırımlarla karşılaştıkları ve hatta kongre iptaline kadar varan kararlara maruz kalındığı da hepinizin malumudur.

Bu bağlamda; tamamen Balıkesirspor Kulübü Derneği tüzüğüne uygun olarak belirlenen hazirun listesinde adı geçen üyelerimizin genel kurulda oy kullanabileceğini, oy kullanamayacak üyelerimizin üyeliklerinin devam ettiğini ve üyelerimizin genel kurulumuzda söz sahibi olabilmesi adına yıllık aidatlarını düzenli olarak yatırmaları ricası ile kamuoyuna saygıyla duyururuz.!
Editör: Haber Merkezi