Balıkesirspor Kulübü kuruluşunun 53. yılına ulaştı. 

Spor Toto 1. ligde mücadele eden Kırmızı-Beyazlı kulübün kuruluş yıldönümü tarihinin en 'belirsiz' dönemine denk geldi. 

Kuruluş yıldönümünü kırmızı-beyazlı renklere gönül verenler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutlarken, şehirde 7 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek olağanüstü kongre öncesi "ölüm sessizliği" hakimdi.


Seçim öncesi Balıkesirspor Kulübü'nü bir kaç kez ziyaret eden milletvekillerimizden 53. yıl için tek satırlık mesaj gelmedi

BELEDİYELER ile STK'lardan TIK YOK

Balıkesir'i yönetenler kuruluş yıldönümünde Balıkesirspor'u unuttu! 

Gerekli gereksiz kutlanan her gün, her hafta için mesajlar paylaşarak takipçilerine ulaşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı yanında AK Parti, CHP ve İyi Parti milletvekillerinden Balıkesirspor yaş günü için ses-seda çıkmadı.

KULÜPTEN TEK GÖRSEL

Şu an başkanı bulunmayan ve istifa etmeyen bir kaç isim tarafından olağanüstü genel kurula götürülecek olan Balıkesirspor Kulübü de 53. yılı sosyal medya hesaplarından şu paylaşımla kutladı.

MİNNET VE ŞÜKRANLA
1966'da kurulan Balıkesirspor yaşadığı acı ve tatlı anılarla 53 yıldır gönüllerde taht kurmuş ve kentimizin en önemli markası olmuştur.
Kulübümüzün nice 53 yıllara daha büyük başarılarla ulaşmasını temenni ederiz.
Bu senelere gelmemizi sağlayan başta kurucu üyelerimiz olmak üzere bu süre içerisinde görev almış tüm kulüp başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, teknik kadrolarımıza, futbolcularımıza, personelimize ve büyük taraftarımıza minnet ve şükranlarımızı sunarız. | balikesirim.net |

geçen yıllarda şehrin caddeleri kırmızı-beyazlı bayraklarla donatılırken bu yıl 'ölüm sessizliği' vardı

TARİHÇE

Balıkesirspor, 6 Haziran 1966 tarihinde Balıkesir'de kurulmuş, dernek statüsündeki spor kulübü. Renkleri kırmızı-beyazdır.  İlk yıllarından başlayarak 90'lı yıllara kadar bir çok spor dalında adından söz ettiren Balıkesirspor, sonrasında sadece futbolda faaliyet gösterdi. Kulübün şu an başkanı yoktur! 

Kulübün futbol takımı, şu anda 1. Lig'de mücadele ediyor. Takım, kurulduğundan beri iç saha maçlarını 15.800 kişilik Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynauyor.


İLK BAŞKAN HÜSEYİN BAŞTUZ İDİ

6 Haziran 1966 tarihinde Balıkesirspor, kırmızı-beyaz renklerle kuruldu ve ilk başkanı, aynı zamanda belediye başkanı da olan Hüseyin Baştuz oldu.

Federasyon ile yapılan uzun görüşmeler sonucunda, takımın profesyonel liglere alınması kararı verildi..

Bu karar verildikten sonra, şehirde para toplama kampanyası düzenlenmiş ve dönemin parasıyla 1 milyon TL'nin üzerinde para toplandı.

Bunun sonucunda Balıkesirspor, özellikle İstanbul takımlarından birçok futbolcu transfer ederek kadrosunu kurmuş, takımın başına da Şükrü Ersoy'u getirdi.

13 Ağustos 1967 tarihinde Balıkesirspor ile Beşiktaş, Balıkesir'de bir hazırlık maçı yaptı ve 1-1'lik skorla tamamlandı.

İŞTE İLK YÖNETİM KURULU

1966 Balıkesirspor ilk yönetim kurulu toplantısı,

oturanlar soldan

1- Hurşit Kangal,2- Hüseyin Baştuz, 3- Mehmet Tiritoğlu, 4- Veli İnanöz, 5- Münir Yenal,

ayaktakiler soldan

1- Hasan Özdamar,2- Ergin Aktan,3- Sebahattin Erdiniz,


Kulübün hayattaki tek kurucu üyesi gazeteci Reşit Kıpçak

 

Editör: Haber Merkezi