>  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, konakladığı otelden kongrenin yapıldığı Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'na gelirken, Cengiz Topel Caddesinde kendisini bekleyen Pamukçu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisini izlemek üzere makam aracından indi. Ekiple fotoğraf çektiren Davutoğlu, yola parti otobüsüyle devam etti.
> Vatandaşları selamlayarak ve çocuklara oyuncak dağıtarak kongrenin yapıldığı salona gelen Davutoğlu, burada da Karesi Mehteran Takımı tarafından karşılandı.

> Salona partililerin sevgi gösterileri ve "Başbakan Ahmet, millet sana emanet" sloganlarıyla giren Davutoğlu, el sallayarak vatandaşları selamladı. 

> Salonda, aralarında "İki adam sevdik, biri usta biri hoca", "Reis'in emaneti Hoca, bütün talebelerin burada", "Osmanlı torunu, Mevlana suyu, ümmetin umudu Ahmet Davutoğlu" ifadelerinin yer aldığı pankartlar yer aldı.



> Salonda, Ahmet Davutoğlu'nun çocukluğu ile babaannesi Hacıkızebe Davutoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pankart dikkati çekti. Pankartta, babaannesinin Davutoğlu oğlu için söylediği, "Ahmet'im dünyalar ayağına gele. Herkes sana akıl danışa. Büyük adam olasın, halka hizmetkar olasın. Oğlun ola ordu olasın, kızın ola oba kurasın" ifadeleri yer aldı. 

> Konuşmasının sonunda il yöneticileriyle partilileri selamlayan Davutoğlu, sahneye getirilen "Recep Tayyip Erdoğan" adlı 7 aylık bebeği sevdi. Bebeği kucağına alan ve alnından öpen Davutoğlu, bebeğe hayırlı bir ömür diledi ve aileyi tebrik etti. 



> Kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Mehmet Muş ve Nureddin Nebati, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve diğer yetkililer katıldı. 


VALİ YAMAN, YAĞCIBEDİR HALISI
BAŞKAN UĞUR, ZEYTİNYAĞI HEDİYE ETTİ

> Davutoğlu, kongrenin ardından Balıkesir Valiliği'ne geçti. Vali Mustafa Yaman tarafından karşılanan Davutoğlu'na, Yörük kıyafeti giyen iki çocuk tarafından çiçek takdim edildi.

> Valilik bahçesine "mavi ladin" fidanı diken Davutoğlu, daha sonra Yaman ile yaklaşık 30 dakika basına kapalı görüştü. Yaman'ın, Davutoğlu'na Yağcıbedir halısı hediye ettiği öğrenildi.

> Davutoğlu, Kuvayı Milliye Meydanı'nda düzenlenen 114 tesisin toplu açılış töreninin ardından Büyükşehir Belediyesine geçti. Burada toplanan vatandaşları selamlayan Davutoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile görüştü. 

> Yaklaşık 20 dakika süren ve basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Uğur'un, Başbakan Davutoğlu'na "Yağcıbedir Halısı" ve zeytinyağı hediye ettiği öğrenildi. 


Editör: Haber Merkezi