Benim Şehrimin öz evlâdı Can Cangök ligin son maçında bizim gençleri sahneye çıkarmakla çok iyi bir iş çıkardı. 
Asil Kaan Eryılmaz, İbrahim İçuz, Oğuzhan Çapar, Çağatay Vatan, Şaban Tükenmez, Rahmi Anıl Başaran, Emre Akkaş ve Akçan Deniz Sayar da hem Can’ın, hem camianın yüzünü kara çıkarmadı. 
Sizden ricam, fotoğrafa iyi bakın. Maç sonu yönetici Harun Atabay öz çekim yapıyor soyunma odasında. Objektife yansıyan yukarıdaki tablo güzel olduğu kadar çok anlam ifade ediyor. Yüzleri gülümseyen ve gülümseten karede bulunan insanların hemen hepsi bizim çocuklar! 
***
Teknik Direktörü hem alt, hem üst yapısında oynamış, hem kaptanlığını, hem yöneticiliğini yapmış bir isim. 
Senden benden iyi biliyor  yöneticiliği ve futbolu!
Muhammed’den Engin’e, Oktay’tan Yunus’a, İsmail’den Çağlar’a kadar tek tek yardımcılarına bakıyorsun.. Hepsi ter dökmüş öyle veya böyle kırmızı-beyazlı camia için... 
Altyapı takımlarının başındaki isimleri de bunlara dahil etmem gerek.
Çoğunu tanıyorum. Pırıl pırıl insanlar diyebilirim. Beyinlerinde spordan, daha doğrusu Balıkesir’de futbolun gelişiminden başka bir şey yok.
Can’ından Mesut’una, Muhammed’inden Yunus’una kadar hepsi beyin fırtınası yapıyor bu yolda.
Her birinin, şu son tanıdığınız, bildiğiniz Fikret Yılmaz, K. Reha Erginer, Erkan Sözeri’den eksikleri yok, fazlalıkları var.
Ama bizimkilerin nüfus kağıdında doğum yeri İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara yazmıyor!
***
Dışarıdan amca-dayı tavsiyesi(!) ile getirilen isimlere kaç para ödendiğini bilmiyorum. 
Kongre delegesi olarak  hakkım bulunsa da, bilmek  istemiyorum. Öğrenirsem, üzülürüm çünkü..
Bildiğim sadece şu;
Açtırdıkları yarayı kapatmanın hiç de kolay olmayacağı... Balıkesirspor sevdalıları bugün hiç bir şey hissetmiyor, anlamıyor ama yarın karşılaşacağı tablo karşısında şoka girebilir!
Neyse fotoğrafa döneyim ben, yoksa onları düşündükçe sigorta atıyor!
***
Başımız sıkıştığında, elimiz dara düştüğünde, çaresiz kaldığımızda, “gel bakalım” dediğimizde hiç mazeretsiz koşarak gelip sadece elini değil, gövdesini taşın altına koyan ‘Bizim çocuklar’a ne verdik, ne veriyoruz döktükleri alın teri karşılığında? 
Bakın bunu çok iyi bildiğim için söyleyeyim hemen;
Üçün birini veriyoruz!
Başımız biraz rahata erdiğinde, elimiz biraz hafiflediğinde, sırtımızı dayayacak bir abi bulduğumuzda ise, kapıyı göstermek şöyle dursun, yüzlerine bakmıyoruz... Teknik adamsa ‘sen İstanbul görmüş adam kadar bilmezsin’ diyoruz. Futbolcuysa, ‘sen şöyle kenarda dur, gözüme fazla takılma’ diyoruz. 
Sonra da hiç mi hiç ıkınıp sıkınmadan Altınordu, Buca, Manisa gibi takımların keşfedip yıldızlaştırdığı isimlerle gurur duyarak kendi kendimizi avutuyoruz!
Hem sorun bakalım, o yıldızlaşan gençlere.. 
Diyelim ki bir tercih yapacaklar.
Öncelikleri Balıkesirspor mu olur, yoksa yetiştikleri kulüpler mi?
Ne diyor rahmetli eniştemiz Erbakan hoca; 
Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan...!
Bir türlü yüzleşmek istemediğimiz gerçek bu kardeşlerim..
***
Diyeceğim şu; 

Balıkesirspor Kulübü’nün sosyal medyadaki resmi hesabında paylaşılan yukarıdaki fotoğraf karesinin altına kimileri alaycı ifadeler yazsa da, benim için tarihidir bu fotoğraf karesi. Son yılların en güzel tablosudur. 
“Ne olacak Balıkesirspor Kulübü’nün geleceği?” diye sorup merak eden varsa.. Çok iyi baksın bu fotoğrafa.. 
Tek reçete budur! 
Haa.. 
Bizde para, pul çok... diyen varsa reçeteyi dışarıda yazdırabileceği gibi derdine derman olacak ilacı sınır ötesinde arayabilir!
***
Bu arada, Balıkesirspor geride bıraktığımız sezonu küme düşmeden bitirdiyse kulüpte görev yapan çaycısından malzemecisine, oyuncusundan teknik adamına kadar hepsi alnından öpülmeyi hak etmiştir..
Nokta!
25 MAYIS 2017
Editör: Haber Merkezi