Karesi Belediye başkanlığı döneminde okçuluk sporunu Balıkesir'de canlandıran Yücel Yılmaz, yeni kurulan federasyonun yönetimine girdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığında gerçekleşen genel kurulda, Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da hazır bulundu. 

124 delegeden 68'inin katılımıyla yapılan seçimlere tek aday giren Cengiz Toksöz, 61 oy alarak federasyonun ilk başkanı oldu.

Toksöz başkanlığındaki ekip şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu

Adnan Mehel, Alaattin Nalcıoğlu, Emrullah Akbulut, Metin Ateş, Muhammet Akçay, Muhammet Bakırcı, Murat Aydın, Ömer Koç, Salih Aksu, Selim Erduğan, Varol Türkoğlu, Veysel Durmaz, Yaşar Metin Aksoy ve Yücel Yılmaz.

Disiplin Kurulu

Muammer Birdal, Burak Sevimay, Mesut Güven, Eyüp Çakar ve Adil Çalışkan.

Denetleme Kurulu

İhsan Süleymanoğlu, Hakan Pala. 

BALIKESİR ÖNCÜ OLDU

Karesi Belediye başkanlığı sırasında,okçuluk sporunun şehrimizde gelişmesine öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yeni dönemde de desteklerinin devam edeceğnii söyledi.
Yılmaz, "Geleneksel Türk okçuluğunun en iyi şekilde gelecek nesillere aktarılması için Balıkesir olarak bizlerde atalarımızın mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu, geçtiğimiz şubat ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip ve bağımsız statüyle kurulmuştu..

Editör: Haber Merkezi