Almanya şampiyonu Borussia Dortmund'un Balıkesirli ortasaha oyuncusu İlkay Gündoğan cuma günü oynanan Nürenberg maçında Bundesliga rekoru kırdı. Sarı Siyahlıların 3-0'lık net bir skorla kazandıkları Nürenberg karşılaşmasında topla tam olarak 147 kez buluşan genç yetenek, Almanya Liginde bu sezon en fazla topla buluşan oyuncu oldu. 147 pasın %93'nü olumlu kullanarak da ayrı bir başarıya imza koyan 22 yaşındaki krampon, özellikle sadece kısa paslar yerine, artık isabetli uzun paslarıyla da dikkat çekiyor.

"BEN BİLE KENDİMİ TANIYAMIYORUM"
Dortmund'un hücüm gücünü ateşleyen en önemli dinamosu olarak görülen Alman milli takımı oyuncusu, basına verdiği demeçte, "O gün hava çok soğuktu, ısınmak için topla çok buluştum herhalde" diyerek esprili bir alçak gönüllülük gösterdi. Hedefinin her zaman kendisini geliştirip takımı ve futbola faydalı bir sporcu olabilmek olduğunu ifade eden milli futbolcu, "Geriye dönüp baktığımda ben bile kendimi tanıyamıyorum. Çok çalışıp hep daha iyisini yapma gayretindeyim" diyor.

LÖW'DEN İLKAY'A ÖVGÜ
Şu ana kadar 14 lig maçında ve 5 Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında ilk 11'de görev alan 22 yaşındaki yıldız oyuncu, Teknik Direktör Jürgen Klopp'un sisteminde  ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw ise 22 yaşındaki futbolcunun konuk olduğu bir televizyon programına katılarak Türk gencine övgüler yağdırdı. Löw, "İlkay, çok yüksek tekniğe sahip bir oyuncu. Baskı altında çok çabuk  ve doğru karar verebilme ve pas için hemen bir alternatif ürete bilme yeteneğine sahip. Son senede kendini çok iyi geliştirdi." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi