Dünya ve Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olan Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefat yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilen anma töreninde Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın mezarına çiçek sunan Başkan Yılmaz, daha sonra düzenlenen lokma hayrında mahalle sakinleri ve güreşseverlerle bir araya geldi. 

Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın Türkiye ve Balıkesir için çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Yücel Yılmaz, "Örf ve adetler, insanların on yıllardır birbirine emanet ettiği soyut miraslardan bir tanesidir. Yağlı güreşler de bizim somut olmayan kültürel mirasımızdır. Bizler, onun anısını yaşatmak ve onu hatırlamak için her sene olduğu gibi ölüm yıldönümünde mezarı başında vatandaşlarımızla birlikte dualar ettik" açıklamasında bulundu.

GÜREŞLER İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın yiğitliği ile Balıkesir'in adını duyurduğunu belirten Yılmaz, Kurtdere Güreşleri'nin Türkiye'de tüm başpehlivanların katılımıyla 14-15-16 Ağustos tarihlerinde Kurtdere Er Meydanı'nda yapılacağını dile getirdi. Organizasyonu en iyi şekilde yapmak amacıyla çalışmalara şimdiden başladıklarını ifade eden Yılmaz, "Güreşi yaşatmak için Karesi Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyor, ata sporumuz yağlı güreşi insanlarımızın hafızasında tutmaya çalışıyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi