İşte Cengiz Güneş'in Birlik gazetesindeki o yazısı:
Bugün bu satırlardan Balıkesirspor’un yarın Denizlispor ile oynayacağı maçı konuşmak, 10Koliklerden bahsetmek varken, Türk sporu adına hiç de hoş olmayan bir konuyu konuşmak zorundayız..
Balıkesirspor geçtiğimiz hafta sonu Samsunspor deplasmanına giderken büyük bir ayıp ile karşı karşıya kaldı..
Balıkesirspor kafilesini taşıyan takım otobüsü Akhisar girişinde durduruldu ve borçtan dolayı bağlandı.. Aracı bağlatan ise Balıkesirspor’da bir dönem görev yapan sözde teknik adamı Reha Erginer..
Kafile araçtan indirilerek başka bir otobüs ile İzmir Adnan Menderes havaalanına gitti ve oradan Samsun’a uçarak Samsunspor maçını oynadı..
Bugün insanların emeğinin karşılığını alması kadar doğal hiçbir şey yok.
Her çalışan maddi olarak çalışmasının bedelini almalı..
Geçtiğimiz sezon teknik direktör Fikret Yılmaz’ın istifası sonrasında takımın başına getirilen Reha Erginer, sezonu tamamlamış ve bu sezon başında da göreve devam etmişti.. Cep telefonu numarasını basınla paylaşmayan biri kırmızı beyazlı takımın başında her şeye maydanoz olmuştu..
Görevinin dışında kulüpte her şeye karışan, başkanın adına konuşan, kendisini Balıkesirspor kulübü başkanının üzerinde gören bu zat, en kritik dönemde görevinden istifa ederek, takımı ortada bırakmıştı. Oysa Balıkesirspor kulüp başkanı Feyyaz Çiftçi ve yönetimi bu adama çok güveniyordu..
Ama bu kişi rolünü çok güzel oynayarak herkesi kandırdı ve ardından en kritik dönemde takımı ortada bıraktı..
Görevi bırakması sonrasında da kulüpten alacakları için hemen hukuki işlem başlattı. Yönetim bu kişinin alacaklarını yapılandırdı ve ödemeye başladı. Bu kişinin alacakları nedeniyle başlattığı hukuki işlem de Balıkesirspor vecibelerini yerine getirdi. Bu zatın yapmış olduğu hacizin kaldırılması gerekirken, bu adına teknik direktör bile diyemeyeceğim kişi, öyle bir terbiyesizlik yaptı ki, duyan herkesin ağzı açık kaldı..
Görev süresinde her zaman yanında olduklarını belirten yönetimi zorda bırakarak alacakları için maça giden Balıkesirspor otobüsünü yolda bağlattı ve yedi emine aldırdı, hem de hacizin kaldırılması gerekirken..
Oysa o otobüsün içerisinde bu zatın sezon başında transfer ettiği futbolcular yer alıyordu..
Maça giden kafilenin aracını acımasızca bağlatan ve transfer ettiği futbolculara saygısı olmayan bu kişi bence Türk sporu adına büyük bir terbiyesizlik yapmıştır. Yazımın başında da söyledim emeğin karşılığı alınmalı ama bu karşılık bu yolla olmamalı.. Balıkesirspor’un takım otobüslerinin nerede olduğu belli.
Eğer böyle bir düşüncen ve hakkın varsa gel tesislerde gerekeni yap. Maça giden futbolcuları hem de transferine kendin onay verdiğin oyuncuları taşıyan otobüsü yolda durdur, onları mağdur et!..
Bu ne spor ahlakına sığar ne de insanlığa.. Ben senin teknik adam olmadığını Balıkesirspor’a görev aldığında söyledim ama sen bırak teknik adamlığı adam bile değilmişsin..
Sen Türkiye sınırları içerisinde bu saatten sonra ne yüzle hocalık yapacaksın..
Sana değil profesyonel takımlar amatör takımlar bile görev vermemeli.. Senin diploman iptal edilmeli.. Çünkü ekmek yediği yere, kendi transfer ettiği oyunculara, Türk sporuna saygısı olmayan birinin futbol camiasında teknik adam olarak yeri yok!..
Bu ülkede bundan sonra bakalım ne yüzle hocalık yapacaksın..
Sen tarihe geçtin.. Tarihe geçenleri!.. De biz futbola gönül verenler, futbolun olmazsa olmazları ömür boyu affetmez..


Editör: Haber Merkezi