Balıkesirspor - Karşıyaka maçından önce, kulüp tarihinin ilk takım kaptanı Coşkun Ehlidil'e Balıkesirspor'a hizmetleri karşılığında teşekkür edildi. 


Coşkuh Ehlidil'in futbolculuk kariyeri

Ehlidil, futbol kariyerine 16 yaşındayken Egespor'da başlamıştır. 18 yaşında, Tavşanlı'nın amatör ekiplerinden GLİ Gençlik Kulübü'ne transfer olmuştur. Bu kulüpteki ikinci sezonunda, Kasımpaşa'nın dikkatini çekmiş ve İstanbul ekibine transfer edilmiştir. Kasımpaşa formasıyla İstanbul Profesyonel Ligi ve Millî Lig'de forma giymiştir.

Kasımpaşa'da gösterdiği performans ile "Üç Büyükler"in ilgisini çekmiş ve Beşiktaş'a transfer olmuştur. Siyah-beyazlı formayla, iki Türkiye 1. Futbol Ligi şampiyonluğu yaşamıştır. Ayrıca, iki kere TSYD Kupası, birer kere de Spor Toto Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştır.


1967-68 sezonu öncesinde, memleketi Balıkesir'de yeni kurulan ve Türkiye 2. Futbol Ligi'ne alınan Balıkesirspor'dan teklif almıştır. Beşiktaş, 50.000 lira karşılığında bonservisini Balıkesirspor'a vermiştir.
Kırmızı-beyazlı takımda, kaptan olarak forma giymiş, 1969 yılında futbolu bırakmıştı.


Balıkesirsporspor Kulübü  Başkanı Feyyaz Çiftçi, KSK maçı öncesi tarafından plaketini takdim ettiği Coşkun Ehlidil'e sağlıklı uzun ömür diledi. 
Editör: Haber Merkezi