Gençler kategorisinde katıldığı şampiyonalarda kendisinden 3-4 yaş büyük atletlerle mücadele etmesine rağmen müthiş bir performans sergileyerek kürsüye çıkan 15 yaşındaki sporcumuz gurur kaynağımız oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Muhsine’yi kutladı.

İKİ ALTIN, BİR BRONZ, BİR GÜMÜŞ
Bu arada, kadınlar 400 metre finalinde Sevim Demircan yarışı ilk sırada tamamladı ve ülkemize ikinci altın madalyayı kazandıran sporcumuz oldu. Aynı yarışmada Yasemin Keskinsoy ise bronz madalya kazandı. Erkekler üç adım atlamada Onur Kopuzlu  bronz madalyanın sahibi oldu.  
MADALYALAR ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN OLSUN
Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, sporcuların başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek şöyle dedi: 
 "Bu madalyaları, başta şehitlerimize armağan ediyoruz. Dün, yarış öncesi şehit haberlerini aldık ve çok üzüldük. Bu bizi daha çok hırslandırdı. Sporcularımız, şehitlerimiz için İstiklal Marşımızı okutup, ay-yıldızlı bayrağımızı en üstte göndere çektirmeye söz verdi." ifadelerini kullandı.
 

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK, MİLLİ SPORCULARI TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa'nın Val-de Reuil kentinde bugün başlayan 2018 INAS Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde 2 altın ve 2 bronz madalya kazanan milli sporcularımızı tebrik etti.
 

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa'da başlayan 2018 INAS Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden sporcularımızdan bin 500 metrede Muhsine Gezer ile 400 metrede Sevim Demircan, altın madalya kazanarak Türk Bayrağı'nı göndere çektirdi. Yine 400 metrede mücadele eden Yasemin Keskinsoy ve üç adım atlama kategorisinde Onur Kopuzlu da bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. Millet olarak zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde kazandıkları başarılar ile yüzümüzü güldüren sporcu kardeşlerimi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Dünya şampiyonasında mücadele edecek diğer sporcularımıza da başarılar diliyorum."


GEÇEN YIL AVRUPA ŞAMPİYONUYDU
Milli atlet Muhsine Gezer, geçen yıl İsviçre'de düzenlenen 2017 IPC Özel Sporcular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da  400 metrede altın madalya kazanmıştı. Muhsine'nin bu zaferi ülkemizin bu alandaki ilk şampiyonluğu olmuştu.
Atletizme dört yıl önce başlayan Muhsine 400, 800 ve 1500 metrede çok sayıda Türkiye şampiyonluğu elde ederken, son iki yılda uluslararası yarışmalarda dereceleriyle dikkatleri üzerinde topladı. 
Muhsine Gezer, son başarısıyla 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları öncesi madalya sinyali verdi.
 
BALIKESİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KUTLADI
Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da, Fransa'da düzenlenen ''INAS Dünya Salon Atletizm Şampiyonası"nda ülkemize altın madalya kazandırarak gurur kaynağımız olan Burhaniye Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencisi Muhsine GEZER'i kutladı.  Yıldız, "Bizlere bu gururu yaşatan öğrencimiz Muhsine'yi ve değerli öğretmenlerini tebrik ediyorum" paylaşımını yaptı. 
Editör: Haber Merkezi