Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Karesi Belediyesi organizasyonunda 6-7-8 Ocak tarihlerinde Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenecek olan “Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması” daveti 37’si polis 44 vatandaşımızın hain terör saldırısı üzerine şehit oldukları İstanbul Beşiktaş’taki Şehitler Tepesi’nde gerçekleştirildi. Basın açıklamasına; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Antalya Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile başpehlivanların katılımları ile gerçekleştirildi. Basın açıklaması şehitler için duaların okunması ile başladı. Şehitler Tepesi’ne çelenk sunulmasının ardından basın açıklamasına geçildi.

BAŞPEHLİVANLAR ŞEHİTLER İÇİN KOL BAĞLAYACAK

Şehitler için 6-7-8 Ocak tarihlerinde Balıkesir’de düzenlenecek olan kurultay ve Türkiye’de ilk defa kapalı bir salonda yapılacak olan yağlı güreş müsabakalarına Kırkpınar başpehlivanları başta olmak üzere Türkiye’nin ünlü güreşçilerinin katılacağını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye’nin son yıllarda yakalamış olduğu istikrar ve huzur ortamının terör saldırıları ile sekteye uğratılmaya çalışıldığını ifade etti. Türkiye’de ne zaman kalkınma hızını arttırsa terör saldırılarının da artış gösterdiğini belirten Başkan Uğur şöyle konuştu: “Bugün DEAŞ, PKK, FETÖ gibi terör örgütleri ve onların destekçileri olan hainler ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin huzurunu, birliğini ve beraberliğini hedef almaktadır. 11 Aralık Cumartesi akşamı Beşiktaş - Bursaspor maçı esnasında görev alan polislerimizi hedef alan hainlere karşı bugün buradan başaramadıklarını ve başaramayacaklarını bir kez daha haykırmak istiyoruz. Yine 2017 yılının ilk saatlerinde Ortaköy’de Reina gece kulübüne saldıran bu hainler çok açık görülmektedir ki bizi bölmek için uğraşıyorlar. Bu hain terör saldırılarını ve tüm terör örgütlerini bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu milletin feraseti, inancı hain teröristleri yenilgiye uğratacaktır. Sizler bizi bölmek için uğraşacaksınız. Bizler, bugün olduğu gibi her zaman bir ve dimdik olmaya devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberliği arttırmak için mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.

BAŞKAN UĞUR: “GÜREŞLER TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA İLK KEZ KAPALI ER MEYDANINDA YAPILACAK”

6-7-8 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması ile teröre karşı dik duruşu ve millet olarak bir olduğunu yeniden haykıracaklarını söyleyen Başkan Uğur, “Er meydanını hain terör örgütlerine bırakmayacağımızı pehlivanlarımız ile tüm dünyaya duyuracağız. 7 Ocak'ta Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir'de düzenleyeceğimiz ‘Başpehlivanlar Şehitler için kol bağlıyor’ programına tüm Türkiye'yi davet ediyoruz. Anadolu’nun yiğit evlatları dualı çayırlarda olduğu gibi kapalı Er meydanında da kahramanlıklarını tüm dünyaya duyurmaya devam edecek. Yılın belirli zamanlarında açık havada, doğal çim sahanın üzerinde gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakalarını Türkiye'de ve Dünyada ilk kez kapalı er meydanında düzenliyoruz. Birbirinden değerli başpehlivanlarımız birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain ve kirli ellere karşı kol bağlayacak. Güreşlerin 12 ay boyunca yapılabilmesi noktasında önemli bir adım olarak gördüğümüz bu programın, ata sporumuzun dünyaya duyurulmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. İstiyoruz ki ata sporumuz olan yağlı güreş nesilden nesile aktarılsın. Bu spora olan önemin daha çok artması için güreşlerde kaliteyi arttıracak her türlü girişimi hem federasyonumuz hem de belediye başkanlarımız ile gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE VE DÜNYADA İLK DEFA KAPALI ER MEYDANI KURULUYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı ortamda güreşin sürdürülebilirliğini sağlamak için Balıkesir’e yeni bir Er Meydanını kazandıracaklarını açıklayan Başkan Uğur, “Yağlı güreş yapan tüm belediyeleri ve güreş camiasını tek çatı altında toplayacak olan Yağlı Güreş Yapan Kentler Birliği kurulması için öncü girişimlerimiz sürüyor. Bu birlik ile hem güreş sporumuzun kalitesini arttıracağız, hem de ülkemizi dünyaya tanıtmaya katkı sağlayacağız. İstiyoruz ki güreş düzenleyen şehirlerimiz ile koordinasyon halinde olarak hem pehlivanlarımızın hem de güreş seyircimizin keyif alacağı ortamı sağlayalım. Yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı ortamda güreşin sürdürülebilirliğini sağlamak için yeni bir Er meydanını şehrimize kazandırıyoruz. 4 bin 122 metre kare alan üzerine kurulu olacak bu Er Meydanı 1606 kişi izleyici kapasiteli olacak. Gelen seyirci hem güreş izlemekten zevk alacak hem de pehlivanlarımız kış aylarında dahi olsa Er meydanında güreşmekten zevk alacak. Toplam maliyeti 7 milyon TL olan bu Er Meydanı inanıyorum ki geleneksel Türk sporu yağlı güreşlerimizi farklı bir konuma getirecek” dedi.

Koca Yusuf, Adalı Halil, Sabri Acar ve Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi Türkiye ve Dünyaya yiğitlikleri ile ün salmış olan pehlivanların yetişmesine önem verdiklerini ifade eden Başkan Uğur, tüm Türkiye’yi 7 Ocak Cumartesi günü Kuvayi Milliye şehri Balıkesir'de düzenlenecek olan "Başpehlivanlar Şehitler için kol bağlıyor" programına katılmaya davet ettiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi