Şampiyonlar Ligi Play-off'unda Arsenal'e elenen Fenerbahçe'ye bir kötü haberde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) geldi.
İsviçre'nin Lozan şehrinde bulunan CAS'ın genel merkezinden yapılan açıklamaya göre, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa kupalırından men cezası CAS tarafından da onaylandığı belirtildi. 
CAS KARARI FENER'İN KASASINIDA SARSACAK
Avrupa Ligi gruplarına katılım payı ve maçLarda kazanılacak her puan için UEFA'nın yaptığı ödeme, reklam ve yayın gelirlerinden mahrum olacak olan sarı-lacivertliler, gişe hasılatını da elde edemeyecek.
CAS'A DA YÜKLÜ BİR RAKAM ÖDEYECEK
Avrupa Ligi grubuna giremediği takdirde yaklaşık 10 milyon euro'dan (katılım payı ve tahmini grupta toplanacak puanlardan oluşan toplam rakam) olacak olan Fenerbahçe, gruplara alınmaması durumunda evinde oynayacağı maçlarda yaklaşık toplam 6 Milyon TL' gişe hasılatını da alamayacak.
Ayrıca CAS'daki davayı kaybeden Fenerbahçe, 2 gün üst üste saatlerce süren duruşmalar nedeniyle CAS'taki hakemler ve avukatlar için tüm masrafları ödeyecek. Hem UEFA'nın tuttuğu avukatların paralarını, hem kendi avukatlarının ücretlerini ödemek zorunda kalan Fenerbahçe, daha önce UEFA merkezine 2 kez, son olarak Lozan'daki CAS Merkezi'ne gidiş ve gelişlerde hep özel uçaklar kullanmış ve çok sayıda avukat ve yönetici ile gidilen yerlerde otel ve yemek masrafları da eklenince çok yüksek rakamlar harcamıştı
Fenerbahçe'nin sadece bu yıl içinde kaybettiği rakam yaklaşık 15 milyon euro olarak göze çarpıyor. Öte yandan, Fenerbahçe şampiyonlar ligindeki 20 Milyon Euronun tamamını da ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmıştı.

Editör: Haber Merkezi