Altıeylül Belediyespor Kulübü’nün kuruluş amacına yönelik olarak, bir takım oluşturmadan, Altıeylül İlçe sınırlarında bulunan Amatör Spor Kulüpleri ve sporcuları desteklemeye devam eden Altıeylül Belediyesi 2018 yılı malzeme dağıtımını gerçekleştirdi.

Belediye binası 7. Kat toplantı salonunda gerçekleştirilen törende Amatör Spor Kulübü yöneticilerine malzemeleri teslim edildi.

Törende,  mevcut 20 Amatör Spor Kulübüne malzeme yardımı yapıldığını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı var güçleri ile yardıma devam edeceklerini söyledi.

Avcı sözlerine şu şekilde devam etti:

1397 BELEDİYE'YE ÖRNEK HAREKET
“Altıeylül belediyesi olarak 30 Mart 2014’den bu yana, sporun ve sporcunun yanında olmak, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutup sağlıklı birey olarak topluma kazandırmak için var gücümüzle amatör kulüplerin yanına yer almaya devam ettik. Belediyemiz bölgesinde 20 adet amatör spor kulübümüz var. Bugün burada malzeme desteği yapacağız. Ayrıca kulüplerimizin bizden talep etmiş olduğu, Lig Katılımı ve Hoca Lisans Ücretleri, deplasmana giderken ulaşım hizmetleri, deplasman dönüşü yemek ihtiyaçlarını karşılama kararı aldık. Amatör kulüplerimize var gücümüzle destek olmaya gayret ediyoruz.

ZEKAİ KAFAOĞLU BAŞLATTI, AVCI DEVAM ETTİRİYOR

Biliyorsunuz Zekai Başkanımız Altıeylül Belediyespor’u kurduğunda bir takım oluşturmadı. Maksat, amatör kulüplere destek olmak. Amatör kulüplere el vermek adına bu noktaya gelindi. Çok yerinde alınmış bir karar. Belediye imkânları ile kurulmuş takımlar diğer amatör kulüpleri ezip geçiyor. Bu sefer amatör kulüplerin kendilerini yetiştirmeye imkân kalmamış oluyor. Dolayısı ile, spordaki temel amaç olan sağlıklı bireyler ve kötü alışkanlıklardan korunması gereken gençlerin yetiştirilmesi noktasında temel amaçtan uzaklaşılmış olunuyor.  Altıeylül Belediye olarak daha önceden başlamış olan uygulamamızı geliştirerek devam ettiriyoruz. Bugün verecek olduğumuz malzemelerin hayırlı olmasını diliyorum.”

GENÇLİK KULÜPLERİNİN ALTIEYLÜLÜ VAR!

Malzeme dağıtım töreninde bir konuşma yapan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Altıeylül Belediyesi’nin yapmış olduğu desteğin diğer belediyelerin vermiş olduğu desteklerden çok daha farklı olduğunu belirtirken, amatör kulüplerin desteklenmesinin önemine değindi. 

KULÜP KURMAK YERİNE
OLANLARA SAHİP ÇIKARAK YAŞATMAK GEREK

Arıcıoğlu konuşmasında “Başkanımız çok ciddi destekler veriyor.  Belediyelerin genelinin desteği yanında Altıeylül’ün farklı bir konsepti var. 20 amatör spor kulübüne destek veriliyor.  Öncelik,  kulüp kurmaktan ziyade amatör spor kulüplerine destek vermek, bu da en doğrusu. Biz de bakanlık olarak tüm tesislerimizi amatör spor kulüplerine açtık. Ali Hikmet Paşa Tesislerimizi amatör kulüplerimiz kullanıyor. Öneri ve taleplerini yerine getirmeye gayret ediyoruz.” dedi.
 
SPOR KULÜPLERİ ALTIEYLÜL'E DUACI
Malzeme Dağıtım Töreni’ne Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ASKF Başkanı Metin Mengüç’ ün yanısıra  Ovaköy, Çandırspor, Yenicespor, Atköyspor, Esnafspor, Aslıhan Tepecikspor ve Balıklıspor  2. Amatör Kulüp yöneticileri katıldı.  Lig Katılım ve Hoca Lisans ücretleri, deplasman için araç tahsisi ve yemek ikramı yanı sıra takımlara eşofman, forma, top ve yağmurluk desteği verildi.
Editör: Haber Merkezi