Balıkesir’de kentin kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Atletizm Federasyonu  ve Altıeylül Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği  İsmail Akçay Koşusu'nun 13'ncüsü koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleştirildi.

Altıeylül Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı bu yıl da ilgi büyüktü. Atatürk Stadı'ndan startı verilen 12.5 kilometrelik yol koşusuna bu yıl bir çok ülkeden 250 atlet katıldı.

Her yaştan çok sayıda vatandaş da amatörce koşarak muhteşem organizasyonda renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Bu yılki İsmail Akçay Yol Koşusunda Etiyopyalı Fetemene Alemu Regasa ipi göğüsleyerek birincilik kürsüsüne çıkarken Sebih Bahar ikinci, Devrim Kazan ise  üçüncü olarak ödülü hak etti. 

Kadınlarda ise yarışmayı, Derya Kunur birinci, Sabriye Güzelyurt ikinci, Ezgi Kaya üçüncü sırada tamamladı.

Dereceye giren atletlere ödülleri, efsane maratoncu  İsmail Akçay'ın yanı sıra, Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri  Halil Akkaş, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman ve Feyyaz Çiftçi tarafından takdim edildi. 

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri  Halil Akkaş, yarışmanın ev sahipliği yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'ya kusursuz organizasyon nedeniyle teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi