Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Güreş Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "Yasemin Adar U17 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası" sona erdi. 

61 ilden 245 sporcunun katılımıyla gerçekleşen U17 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Final karşılaşmaları öncesinde düzenlenen törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadınlardan Sorumlu Asbaşkan Yasemin Adar ile Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, kulüp yöneticileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına şampiyonaya kendi adının verilmesinden büyük onur duyduğunu kaydeden asbaşkan Yasemin Adar, "Türk güreşini daha ileriye taşıyacak yetenekli sporcuları izledik, daha da umutlandık. Emeği geçen bütün yetkililere, şampiyonaya katılan sporcu ve antrenörlere teşekkür ediyorum. Türk kadın güreşinde sayımızın artması beni çok mutlu ediyor. Eminim bu şampiyonalardan, uluslararası turnuvalarda Türkiye Cumhuriyetini temsil edip bayrağımızı dalgalandıracak, İstiklal Marşımızı okutacak çok sayıda şampiyon çıkacaktır" diye konuştu.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Balıkesir'de doğup büyüyen, dünya ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra en son Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü olarak ülkemize kadınlarda güreşte ilk madalyayı getiren sporcu olarak tarihe geçen Yasemin Adar gibi, buradaki sporculardan da yeni şampiyonlar çıkacaktır" dedi.

Şampiyonada dereceye giren sporcular şu şekilde:

40 kg 1.Yağmur Karabacak, 2. Aybüke Şevval Sırıkçı, 3.Şaziye Gündüz, 3.Merve Durmuş

43 kg 1.İrem Öztürk, 2.Dibre Sultan Öner, 3.Şevval Huri Ulaş, 3.Aylin Avcı

46 kg 1.Büşranur Özmez, 2.Nazlıcan Kaya, 3.Songül Kavak, 3. Nil Aktaş

49 kg 1.Şevval Çayır, 2.İrem Akalın, 3.Remziye Karadağ

53 kg 1.Sevim Akbaş, 2.Kübra Yavuz, 3.Belinay Canlı, 3.Büşra Cengiz

57 kg 1.Tuğba Demir, 2.Rabia Melisa Bayır, 3.Ece Ece, 3. Sura Durmaz

61 kg 1.İlayda Çin, 2. Büşra Efe, 3. Dilan Tan, 3.Songül Aydemir

65 kg 1.Duygu Gen, 2. Nurgül Hergül, 3.Edanur Kanca, 3.Ayşe Nazlı Asut

69 kg 1.Ayşe Erkan, 2.Elif Seval Kurt, 3.Albina İlyas, 3.Sevgi Keser

73 kg 1.Bukrenaz Sert, 2.Haticenur Sarı, 3.Elmira Yasin, 3. Nazar Bektaş

Editör: Haber Merkezi