AYVALIK'ta Vilayetler Evi Hotelde gerçekleştirilen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasında bugün final heyecanı yaşandı. Centilmenliğin ve dostluğun ön planda olduğu güzel bir atmosferde gerçekleştirilen turnuvada en iyi hamleleri yapan sporcular madalyalarına ve kupalarına kavuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de içerisine alacak şekilde 5-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen 2022 Arzum Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda 9 turun ardından 2022 Türkiye Kadınlar Şampiyonu IM Ekaterina Atalık olurken, ikinci WFM Yulia Gökbulut, üçüncü WCM Çiğdem Onur oldu.

Müsabakaların ardından yapılan Ödül törenine Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Ayvalık İlçe Spor Müdürü Şükrü Balkan katıldı.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman; “Bu organizasyonun Ayvalık ilçemizde olmasından dolayı memnun olduk. Federasyon Başkanımıza, İl Müdürümüze, bu organizasyonun ilçemizde gerçekleştirilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’de gerçekleştirilen bu turnuvadaki misafirperlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay; “Bizi burada ağırlayan Kaymakamımız Hasan Yaman’a, satranca olan ilgisini sevgisini her zaman hissettiğimiz İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’na teşekkür ederim.” dedi.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise, satranç ustalarını tebrik ederek, Türkiye kupası, lig ve diğer tüm turnuvalarda sporculara başarılar diledi. Ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arıcıoğlu, diğer federasyonlara da davette bulunarak sporcuları, kafileleri Balıkesir’de misafir etmeye hazır olduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi