Balıkesir’in Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcisi Karesispor, tecrübeli oyuncu Ümit Sonkol ile anlaştı.

Daha önce Banvit, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve TOFAŞ gibi önemli takımlarda forma giyen 2.03 cm boyundaki tecrübeli forvet, 2017-2018 sezonuna Petkim'de başlayıp Bahçeşehir Koleji ile tamamlamıştı. 

Sezona başladığı PETKİM’de 12 maça çıkan Ümit Sonkol, 30.1 dakika süre alırken 11.9 sayı 6.6 ribaund ve 2.1 asist ortalamaları tutturmuştu. Sezon ortasında transfer olduğu Bahçeşehir'de ise 28 maça çıkan Sonkol, 14.6 dakikada 5.8 sayı 3.1 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı.

 AHMET AYAN: ÇOK ÖNEMLİ BİR TRANSFERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ümit Sonkol’un tecrübesiyle takıma yardımcı olabilecek bir oyuncu olduğunu ifade eden Karesispor Başkanı Ahmet Ayan, “Ümit Sonkol gerçekten bu ligin değerli bir uzunu. Onu Karesispor’umuzda izleyecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu haberle taraftarlarımızın da heyecanlanacağını düşünüyorum. Ümit, daha öncede şehrimizde forma giymiş bir oyuncu. Dolayısıyla şehrimize, salonumuza ve taraftarlarımıza alışkın. Transferimiz hem oyuncumuza hem de Karesispor’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bu arada, Amerikalı forvet Thomas Gipson'dan sonra Bahçeşehirli Ümit Sonkol'a da ödenecek ücret hakkında bilgi paylaşımında bulunulmadı.

Editör: Haber Merkezi