Yapılanmaya gittiği ilk sezonunda Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde (EBBL) ikinci lig hedefi koyan Karesispor Basketbol Takımı hedefine bir adım daha yaklaştı. EBBL 12'li Play-off 3. maçında yeniden evinde İnegöl Belediyespor'u konuk etti. İnegöl'de oynanan ilk maçı 90-77 kaybeden, Balıkesir'de oynanan ikinci maçı ise 72-62 kazanarak seriyi eşitleyen Karesispor Basketbol, serinin 3'üncü maçında Alparslan Türkeş Spor Salonu'nda konuk ettiği rakibini 76-56 mağlup ederek seriyi 2-1 kazandı ve 6'lı play-off'lara yükselen taraf oldu.
KARESİ, BOLU YOLCUSU 
Karesi Basketbol'da Rıdvan 18 sayı ile maçın en skorer ismi olurken İnegöl Belediyespor'da 14 sayı ile oynayan Umut, mağlubiyeti engelleyemedi. Karesispor’da Rıdvan Öncel 18 sayı, Oktay Ulubay, Haruncan Doğan ve Çetin Lale 10’ar sayı, Turgay Tatlı 9 sayı ve 10 ribaunt ile skora katkı verirken Ömer Bes 11 sayı ve 12 ribaunt ile double-double yaptı. Böylece seriyi 1-0 geriden 2-1’e getiren Karesispor EBBL’de kurulduğu ilk sezon altılı finallere katılma başarısı gösterdi. Bolu’da oynanacak finallerin tarihi 19-24 Mayıs olarak açıklandı.
İNANCIMIZ TAM 
Karesispor'u evinde oynadığı maçta Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yalnız bırakmazken çok sayıda sporsever de parkede mücadele eden oyunculara büyük destek verdi. Bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte galibiyeti sahaya inerek oyuncularla birlikte kutlayan Başkan Yılmaz, "Bizlere müthiş bir basketbol şölene yaşattınız. Tüm maç boyunca gösterdiğiniz çaba ve mücadeleniz bizleri gururlandırdı. Mağlup başladığımız seriyi lehimize çevirerek kazanmayı bildiniz. Sizleri teker teker tebrik ediyorum. Başarılarınızın artarak devam edeceğine inancımız tam" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz, daha sonra sporcuları teker teker tebrik ederek, teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi