BALIKESİRSPOR Kulübü uzun süredir camianın başını ağrıtan Portekizli oyuncu Nuno Andre Coelho dosyasını kapatarak büyük bir kamburdan kurtuldu. 

BU SEZON GELİRİNE KARŞILIK KREDİ 
Aktif bank aracılığıyla Nuno'nun hesabına gönderilen paranın 500 bin avrosu Balıkesirspor Kulübü'nün bu sezonki TFF gelirleri karşlığında Akitfbank'tan kredi olarak kullanıldı. 
Diğer bölümü ise kampanyada toplanan rakam ve Balıkesir İlini Güçlendirme Vakfı tarafından karşılandı. 

BAŞKAN 25 BİN FRANK VERDİ

Çiçeği burnunda kulüp başkanı Kadir Dağlı'nın da dosya için FIFA hesabına yatırılması zorunlu olan 25 bin İsviçre Frangı'nı cebinden karşıladığı gelen haberler arasında yer aldı. 20 kişilik yönetimden kimlerin ne kadar para desteği sağladığı ise şimdilik açıklanmadı!
Bu arada Dağlı'nın gerçekleştireceği bilgilendirme toplantısında kriziri nasıl çözdüğünü anlatıp kimi çevrelere serzenişte bulunacağı bilgisine ulaşıldı.

KABUSUN EN BÜYÜĞÜ BİTTİ
DÜŞMEKTEN KURTULDUK!


FIFA'daki dosyaya gün içerisinde söz konusu ödeme yapılamasaydı Balıkesirspor 2. lige düşürülecekti. 
TFF'nin verdiği 2 sezon transfer yasağının ise ödeme yapıldığı için kaldırılması bekleniyor.


Nuno, kırmızı-beyazlı forma altında 10 lig maçına çıktı ve 10. haftada Sivaspor'la oynanan karşılaşmada sakatlanarak sezonu kapatmıştı. 


 

TIRNAKLA TOPLANDI,
KEPÇEYLE VERİLDİ...

Son 5 yıldaki yönetimlerin vurdum duymazlığı sonucu Balıkesirspor Kulübü'nün kasasından yaklaşık 5 milyon lira fazladan para çıktı.  

Bu futbolcuyla sakatlandığı sezonun sonunda masaya oturulsaydı, 250 bin avroya dosya kapatılmış olacak ve yaklaşık 600 bin avro Balıkesirspor'un kasasında kalacaktı.

Ancak yönetimler dosyanın üzerine yatınca, fatura büyüdü. 6 puan silme, 2 sezon transfer yasağı geldi. Küme düşme riski de ortaya çıkınca Portekizliye oynamadığı sezonların da parası ödenmek zorunda kalındı.

24 Kasım 2014'te sakatlanan oyuncunun Şubat 2015'te sözleşmenin feshedildiği açıklanmıştı. Ancak bunun gerçeği yansıtmadığı yıllar sonra ortaya çıktı.

RESMİ SİTEDEN AÇIKLAMA 
Bu arada, Nuno dosyasına ödeme yapıldığına ilişkin kulübün resmi internet sitesinden şu açıklama yapıldı: 
"2014-2015 sezonunda kadromuzda bulunan futbolcu Nuno Andre Coelho Da Silva'nın kulübümüzden alacakları ile ilgili FIFA nezdinde yürüttüğü dosya, futbolcu ve avukatı ile yapılan uzun süreçli görüşmeler neticesinde sonuçlanmıştır.
Futbolcu ile yapılan anlaşma gereği futbolcuya 600.000 Euro ödeme yapılarak dosyanın indirimli olarak kapatılması sağlanmıştır.
Bu süreçte futbolcu ve avukatı ile dosyanın indirimli olarak kapanması için yoğun mesai harcayan, başta Başkanımız Kadir Dağlı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize ve kulüp çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliriz."

Editör: Haber Merkezi