Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 31 Temmuz'da 30. kez düzenlenecek 'Geleneksel Kurtdereli Güreşleri' için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Yürütme Kurulu Başkanı ve Kurtdere Köyü Muhtarı Adem Aslanbay, organizasyonunun tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılan pehlivanlar için rövanş niteliği taşıdığını belirterek, "Kırkpınar güreşlerinden sonra yapılan ilk büyük organizasyon olacak. Halkımız, ünlü pehlivanlarımızı bu organizasyonda izleme fırsatı bulacak" dedi.

31 Temmuz Pazar günü yapılacak 30. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. Güreşler 29 Temmuz Cuma günü saat 12.00'de okunacak Mevlid-i Şerif ve Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın anıt mezarının ziyaret edilmesiyle başlayacak.

Cumartesi günü saat 17.00'de ise Kurtdereli Mehmet Pehlivan Anıtı önünde resmi açılış töreni yapılacak. Başpehlivanlık güreşi 31 Temmuz Pazar günü saat 18.00 sıralarında başlayacak. Yürütme Kurulu Başkanı Kurtdere Muhtarı Adem Aslanbay, Güreş Ağası Fahri Konuk, Yürütme Kurulu Üyesi Erkan Dağdemir ve Fikret Balgün ile birlikte Mega Yıldız Lokantası'nda düzenlediği toplantıda yapılan çalışmaları anlattı.

32 BAŞPEHLİVANLA SÖZLEŞME İMZALANDI

Kırkpınar'dan sonra yapılacak Kurtdereli güreşlerine ünlü başpehlivanların katılacağını belirten Aslanbay, şimdiye kadar 32 başpehlivan ile sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Geçen yıl güreşlerin hava muhalefeti yüzünden son anda iptal edildiğini aktaran Aslanbay, "Nasip olursa bu yıl 30'ncu Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerini yapacağız. Bu yıl Türkiye'de aynı tarihte başka hiç bir yerde güreş yok. Türkiye'deki en önemli güreşler bu tarihte Kurtdereli güreşleri olacak. Güreşlerimiz Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın adına yakışır bir şekilde olacak. Kırkpınar'ın rövanşı olacak. Hazırlıklarımızı yaklaşık bir aydır sürdürüyoruz. Organizasyona çok sayıda Kırkpınar başpehlivanları katılacak. Başbakan Yardımcımız sayın Bülent Arıç'a davetiye gönderdik. Gelmeye çalışacağını söyledi" dedi.

2011 yılı güreş ağası işadamı Fahri Konuk ise organizasyonu en iyi şekilde yapmak için çalışacaklarını vurguladı. Güreş Ağası Fahri Konuk, Başpelivana yarım altın, 13 kategorideki güreş birincilerine de çeyrek altın takacak.

Güreşlere tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yılki başpehlivanı Ali Gürbüz, eski başpehlivanlar Mehmet Yeşil Yeşil, Kenan Şimşek, Recep Kara, Osman Aynur ve Şükrü Kazan da katılacak.

Editör: Haber Merkezi