BALIKESİR’de düzenlenen Satranç İl Birinciliği ve Küçükler Şampiyonası’nda büyük heyecan yaşandı, şampiyonlar madalya sevinci yaşadı.
17- 23 Aralık tarihleri arasında Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen il birinciliği karşılaşmaları sonuçlandı. Satrançta Kadınlar İl Şampiyonu Ceren Çakal oldu. Geçtiğimiz yılın da şampiyonu olan Ceren, bu yıl da ustalığını konuşturdu ve altın madalyayı kazandı.

KÜÇÜKLER NEFES KESTİ
Balıkesir 2012 Küçükler Şampiyonası'nda mücadele eden toplam 108 oyuncu da nefes kesen maçlarla satrancın geleceğinin çok parlak olduğunu gösterdi.
2001 doğumlu erkeklerde Oğuz Tokmak, İsmail Hakkı Yeşil ve Yılmaz Yaman, 2002 doğumlu erkeklerde Kaan Özden, Mehmet Efe Kesgin, Mustafa Kubilay Çiftçi, 2003 doğumlu erkeklerde Ali Mert Özsoy, Ceyhun Kırca, Aytuğ Aydoğmuş, 2004- 2005-2006 birleşik gruptaki erkeklerde Ahmet Astan, Enes Kağan Maraş, Eren Caner ilk üçe girmeyi başardı.
Kızlar grubunda Sinem Koruoğlu, Öykü Cemre Uysal ile Rana Kaya madalyaları paylaştı. İlk üçe giren satranççılar Antalya Kemer'de 26 Ocak - 1 Şubat'ta gerçekleştirilecek Türkiye Küçükler Şampiyonası'na katılabilecek.

Editör: Haber Merkezi