Osmangazi Belediyespor’u 75-54 yenerek 1 maç kala Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı şampiyonluğun tadını çıkartıyor.

Balıkesir Belediyespor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Daşman ilk yıl Süper Lig'deki öncelikli hedeflerinin lige tutunmak olduğunun altını çizerek " Gelecek sezon sonundan itibaren belirlediğimiz hedef her yıl ilk dört içinde yer alarak Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz dedi.

Balıkesir Belediyespor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Daşman takımın başında dört yıldan beri bulunduğunu belirterek, "İlk yılımızda takımımız dördüncü oldu. Bir sonraki yılda takımımızı finallerde oynatmak üzere kurduk. Bir takviye ile 2. yılımızda 2. olarak Ankara'daki play off'lara katıldık ve ikinci sırada bitirerek 1. lige çıktık. 1. ligde 2 takviye ile başladık ve yine hedefimizi ilk dörtte bitirmek olarak belirledik. 12 takımın mücadele ettiği ligi 4. olarak bitirdik. Baktık ki bu takım dördüncü oluyorsa seneye neden şampiyon olmayalım dedik. Bu yıl içinde kadromuza 2 takviye daha aldık. Sene başında amacımız süper ligdi. Pazar günkü karşılaşmayı kazanarak süper lige çıkmaya hak kazandık. Süper ligde sıralama yıllardır belli. Burada hep 3. ve 4. aranıyor" dedi.

 

Bu seneki öncelikli hedeflerini süper lige tutunmak olduğunu ifade eden Daştan " Bundan sonraki hedefimiz ilk dört. Süper ligde mücadele ederek ilk 4'e giren takımlar Avrupa kupalarında mücadele ediyor. Bizde neden bir Avrupa takımı Balıkesir'e gelmesin diyoruz. Ama öncelikle bu yıl ligde tutunmak istiyoruz. Öncelikle belediye yönetimimize çok teşekkür ediyoruz. Yusuf başkanım gerekse İsmail Ok başkanım biz bu zamana kadar her türlü desteği verdiler bundan sonrada vereceklerine söz verdiler"dedi.

 

Mehmet Turan

 Takımın tecrübeli oyuncusu Mehmet Turan "Lige başladığımızda 22 haftalık uzun bir maraton vardı. Kaybettiğimiz kazandığımız maçlarımız oldu. Lige başlarken hedefimiz süper ligdi. Oyuncularımız alınırken ona göre planlar yapıldı. Çalışmalarımızı hep süper lige göre yaptık ve bunun sonucunda ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Bizim için çok büyük mutluluk bu . Lige başladığınız da tabiki hedefi bütün takımlarım şampiyonluktur. Kimse sahaya yenilmek için çıkmaz. Bizlerin de en büyük hedefi ilimizi en iyi şekilde temsil etmek. Ancak bazı gerçeklerde var. Süper ligde bir Galatasaray gerçeği var. Sandalyelerimiz iyi olursa ben zirveyi zorlayacağımızı tahmin ediyorum. Ama tabi ki ilk yıl lige tutunmak zorundayız. Belediye yönetimimiz bize her türlü desteği sağlıyor .  Şuan havamız çok güzel. İnşallah seneye de böyle gider".

Alper Şentürk

Takımın kurucusu ve kaptanı Alper Şentürk lige şampiyonluk parolası ile başladıklarını belirterek " Haftanın üç günü saatlerce çalıştık. Dışarıdan gelen diğer arkadaşlarımızla çok iyi kaynaştık ve birlik beraberliğimiz bize şampiyonluğu getirdi. 2 maç kaybettik şampiyonluk gitti dediler. Ancak biz inanmıştık. Dört mağlubiyetle zirvede birinci sıradayız. Belediyemize sonsuz teşekkürler. Bizlere her türlü konuda destek oldular, onları hep yanımızda hissettik.

Takımın genç milli oyuncusu Uğur Toprak " Bu benim ilk şampiyonluğum. İnşallah bundan sonra süper lig takımlarını yeneceğiz. Ben aynı zamanda genç milli oyuncusuyum. Maçlardan sonra milli takım kampına katılacağım. Şampiyonlukta emeği geçen herkese özellikle belediye yönetimimize, İsmail Başkana, Yusuf Başkana , Tuna Başkana ne kadar teşekkür etsek azdır".

 

 

 

Editör: Haber Merkezi