Balıkesirspor Başkanı Özgür Yılmaz, son günlerde dozu giderek artan eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu. Gelen giden rakamlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu, önümüzdeki olağan kongrede aday olup olmayacağının sorulması üzerine  “Tek rakibimiz Türk Hava Yolları” ifadesini kullandı. Yılmaz, alacaklarına karşılık oyunculara verdiği dairelerden 7 milyon lira zarar ettiğini iddia etti. Kulübün güncel borcunu da 60 milyon lira olarak açıkladı.

TOPLANTIYI YENİ MEKANINDA YAPTI

Yılmaz, “Toplantıyı yapmayı tercih ettiğimiz Mado’yu Balıkesirspor’un parasıyla aldığımı iddia ettiler. Ben, burayı DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir’e üç tane daire vererek aldım” diyerek sözlerine başladığı basın toplantısında enteresan bilgiler de paylaştı.

BİTEXEN'DEN GELEN RAKAM

Bazı çevrelerin “Bitexen’den 50 milyon lira geldiğine" ilişkin iddialarına "Bitexen’den toplam 15 milyon 700 bin lira para kulübümüzün kasasına girdi." sözleriyle karşılık veren Özgür Yılmaz, genç yetenek Erdem'in transferiyle ilgili ise şu bilgiyi paylaştı: 

ERDEM 5 MİLYONA SATILMIŞ

"Erdem Gökçe’yi Eyüpspor’a 6 milyona vermiştik ama uzun vadeli ödeme alacaktık. Bunun vadesini kısaltarak 5 milyon aldık. Erdem Gökçe’nin sonraki transferinde de yüzde 25 alacaktık onun da yüzde 30 olarak sözünü aldık” 

KUR ARTIŞI BORCU YÜKSELTTİ

Kulübün borcuyla ilgili son durumu açıklayan Yılmaz, “10,30’luk kurdan anlaşılan 30 milyon avro gibi bir borcumuz vardı. Bunun karşılığında 17,5 milyon ödeme yaptık. ama kurdaki yükselme, ödememizi eritti." dedi.

x

KAPATILAN DOSYALAR

Başkan Yılmaz, eski ve mevcut kadrodaki oyunculardan Roman Bezjak, Atilla Özmen, Cemal Kızılateş, Cumali Bişi, Oğuz Han Aynaoğlu, Birol Parlak, Anıl Taşdemir, Doğa İşeri, Batuhan İşçiler, Abdulkadir Özgen, İbrahim Halil Çolak, Sedat Dursun, Oğuz Yılmaz, Bülent Cevahir, Sedat Şahintürk, Uğur Aygören, Cüneyt Köz, Antonio Mrsic, Muhammed Ali Doğan ve Tomislav Glumac dosyalarının yanı sıra teknik adamlar Yusuf Şimşek ve Giray Bulak’ın alacaklarının da ödendiğini açıkladı.

Yılmaz, kendi dönemleriyle ilgili cari borçları bulunmadığını kaydetti.

7 MİLYON ZARAR ETTİM

Başkan olduktan sonra, oyuncuların alacaklarına karşılık verdiği dairelerden dolayı 7 milyon lira zarar ettiğini ileri süren Özgür Yılmaz, "Sezon başında daire karşılığı anlaştığımız oyunculara 6 ay sonra tapularını vereceğimiz zaman, tüm borçlarımızı nakit olarak ödemeyi teklif ettik. ama kabul etmediler. Biz de dairelerini verdik. Bazı oyuncularımız, 1 milyon 200 bin liraya verdiğimiz daireleri şu anda 2,5 milyona satışa çıkardı” ifadelerini kullandı.

Kimseden maddi veya manevi destek göremediklerine değinen Başkan Yılmaz, ilgisizliğe ve kulübün kaderine terk edilmesine sitem etti.

55 MİLYON ÖDEME YAPTIK

Görevi devir aldıklarından bu tarafa çok sayıda borç dosyasını kapattıklarını ifade eden Yılmaz, “Toplam, 39 milyon 801 bin Lira ödeme yaptık. Tomislav Glumac’ın ödemesiyle birlikte bu rakam 55 milyonu buluyor. Bugün itibariyle güncel borcumuz 60 milyon Lira civarında. Bu borç, nakit sıkıntısı çözülebilse 20-30 milyon Lira ödeme yapılarak kapatılabilecek bir borç” dedi.

KÜME DÜŞMEYEBİLİRİZ

Sportif anlamda başarısız olduklarını kabul eden Başkan Yılmaz, 8 Mart’ta yapılan hakem operasyonu ile birlikte başlayan sürecin ligleri tescil edilmeme durumunu da beraberinde getirdiğini belirterek, ligden düşmeyeceklerine inandığını söyledi.

MAYIS’TA YENİDEN ADAY

Başkan Yılmaz, Mayıs ayında yapılması planlanan genel kurulda yeniden aday olacağının işaretini “Tek rakibimiz Türk Hava Yolları” cümlesiyle verdi. 

Editör: Haber Merkezi