KONGRE kararı alan Balıkesirspor´da, mevcut Başkan Tuna Aktürk ile eski başkanlardan Rafet Çetinel arasındaki gerginlik daha da belirginleşti. 4 Kasım´da olağanüstü kongre kararı alan Kulüp Yönetimi ve Başkan Tuna Aktürk´ün nasıl bir politika izleyeceği muamma. Tartışmalı bir kongrenin ardından Başkan seçilen Aktürk, Süper Lig´den PTT 1. Ligi´ne düşen Balıkesirspor´un bu sezon ortaya koyduğu başarısız futbol ve ekonomik sorunlar yüzünden görevi bırakıyormuş gibi görüntü veriyor. Ancak "kongrede yönetime talip çıkmazsa biz yine varız" şeklindeki mesajlarla da "gitmeyeceğim" imajı yaratmaya çalışıyor. 

      Tuna Aktürk, Haberci gazetesinde yayımlanan beyanatında, adaylıkları tartışılan Feyyaz Çiftçi ve eski başkan Rafet Çetinel´e gönderme yapıyor. Aktürk, "Balıkesirspor´u yönetmek, klavye başında yazıp çizmek kadar kolay mıdır kendilerini görelim. Özellikle Feyyaz Çiftçi ve Rafet Çetinel arkadaşlarımın aynı listede Balıkesirspor´a hizmet etmek için yer almalarını bekliyorum. Böyle bir beraberlik sergileyebilirlerse biz de kendilerine gönülden destek veririz. Ancak Balıkesirspor'a sahip çıkmazlarsa biz kulübü sahipsiz bırakmayız, taraftarın gönlü rahat olsun" şeklinde mesaj verdi.

      Aktürk ayrıca Çiftçi ve Çetinel´e "bir de sizi görelim" dedi. Aktürk, "son kongrede liste hazırlayıp salona geldikleri halde seçime katılmayan Feyyaz Çiftçi ve ekibine de bu kongre kararıyla Balıkesirspor´a hizmet etme imkanı veriyoruz, sosyal medyada yönetimi görevden alıp yerine birlik, beraberlik ruhuyla yeni yönetimler kuran arkadaşları da görelim" şeklindeki mesajıyla Çiftçi ve Çetinel´e hodri meydan çekti. 
     

      ESKİ BAŞKAN ÇETİNEL FACEBOOK´TAN BİNDİRDİ
      Aktürk´le aralarının açık olduğu bilinen eski başkan Rafet Çetinel, Aktürk´ün bu göndermelerine, Facebook sayfasından karşılık verdi. Çetinel, "Balıkesirspor Tuna Aktürk A.Ş. mi oldu" diye sordu.
      İşte Raıfet Çetinel´in Tuna Aktürk´e verdiği cevap:
      "Balıkesirspor Başkanı sayın Tuna Aktürk kongre kararı alarak Feyyaz Çiftçi arkadaşıma ve şahsıma Balıkesirspor´a hizmet etme imkanı ve şansı sunuyormuş... Değerli Balıkesirliler acaba Balıkesirspor´u Tuna Aktürk A.Ş. falan yapıp da babasının üzerine mi geçirdi? Arkadaş bizleri bekliyormuş.
      
      İSTEDİĞİN KADAR TAHRİK ET...
      Bak Tuna kardeşim, kulaklarını aç iyi dinle; ben aday falan değilim, bunu mu duymak istiyorsun? Sen istediğin kadar insanları tahrik ederek bir şeyler yapmaya çalışsan da bunu kimse yemez. Sen öncelikle niye kongre kararı aldın onu tam bir Balıkesir kamuoyuna açıkla da aday olacak arkadaşlar ne zaman ne açıklama yapacaklarını sana sormadan yaparlar emin ol bundan. Şu an Balıkesirspor´un borcu ne kadar, vadesi gelmemişler dahil.. Bence sen kongre kararını değiştir de yıl sonuna kadar devam et istersen Tuna Bey. Aman sahipsiz bırakma Balıkesirspor´u; sonra kayyuma falan gider. .Ben aday değilim ama sen çok istiyorsun diye düşünebilirim belki. Yoksa bunu mu duymak istiyorsun? Ben Balıkesirspor´un geleceği için Feyyaz Çiftçi arkadaşımıza Belediye destek verdiği için sonuna kadar destek olurum." (Kaynak: Politika)
Editör: Haber Merkezi