TFF 1'nci Lig takımlarından Balıkesirspor'un sezon başında Fransa'nın 2'nci Lig takımlarından Troyes'dan kadrosuna kattığı Christian Bekamenga, 9 maçta 10 gole ulaşırken, Türkiye liglerinin en golcü oyuncusu olmayı başardı.
Kırmızı beyazlı formayla ilk gol sevincini Eskişehirspor karşısında yaşayan 30 yaşındaki Kamerunlu futbolcu, Göztepe ve Adana Demirspor'dan sonra Samsunspor'a da 2 gol attı ve üçüncü kez double yaptı.
Geçen hafta Mersin İdmanyurdu deplasmanında 3 gol atıp, hat-trick yapan ve toplamda 10 gole ulaşan Bekamenga, Balıkesirspor'u TFF 1.Lig'in en çok gol atan(18) takımı yaparken, Türkiye liglerinin de en golcü oyuncusu oldu. 
ŞU ANA KADAR EN İYİSİ O
Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışında Kardemir Karabükspor'dan Abdou Razack Traore 6 golle birinci sırada bulunuyor. Spor Toto 2'nci Lig'de Kırmızı Grup'ta Gümüşhanespor'dan Ali Özgün ve Hatayspor'dan Mithat Yaşar 8'er, Beyaz Grup'ta Fatih Karagümrük'ten Mert Somay, Kahramanmaraşspor'dan Yakup Zorlu, Keçiörengücü'nden Coşkun Yılmaz ve Yıldıray Koçal 5'er golle zirveyi paylaşıyor.
Spor Toto 3'ncü Lig 1. Grup'ta Çorum Belediyespor'dan Yakup Alkan 9, 2. Grup'ta Bodrum Belediyespor'dan Mümin Aysever 8 golle krallık yarışında önde bulunuyor. 
TAKIMLARI DA GERİDE BIRAKTI
Bekamenga Türkiye liglerindeki bir çok takımdan da daha çok gol attı. Kamerunlu golcü, Süper Lig'de Gençlerbirliği (9), Gaziantepspor (9), Konya Atiker (9), Çaykur Rizespor(8), Trabzonspor (6), TFF 1.Lig'de Bandırmaspor (8) , Manisaspor(8), Elazığspor (8) , Ümraniyespor (8), Şanlıurfa (6) ,Samsunspor'u (2) geçti. 
ABOU-BAKAR, BEKAMENGA ATAR
Bekamenga Balıkesirspor'daki performansı ile Süper Lig'de oynayan vatandaşı olan Kamerunlu santraforları da gölgede bıraktı. Beşiktaş’ın Porto’dan transfer ettiği Vincent Aboubakar 1, Antalyaspor’un ünlü golcüsü Samuel Eto’o 2 , Çaykur Rizespor’lu Leonard Kweuke ise 3 gol atabildi
. (Coşkun YAMAN) 
Editör: Haber Merkezi