KENDİ GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ

Kepsut'ta Belediyenin Tarzan Mehmet Er Meydanı'nda 9. kez düzenlediği Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlıkta kıran kırana mücadele. Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde Hüseyin Gümüşalan Kepsut'un "Başpehlivanı" oldu.

HEYECAN DOLU ANLAR YAŞANDI

Kepsut Yağlı Güreş Müsabakalarına çevre il ve ilçelerin ilgisi de oldukça yoğun oldu.

Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşanırken güreşleri izlemeye gelen tüm misafirler de cazgırlar tarafından tek tek anons edildi.

Sıcak havaya rağmen güreşseverler, birbirinden zorlu mücadeleleri ilgiyle ve coşkuyla seyrettiler.

44'ü başpehlivan olmak üzere 450 güreşçi Tarzan Mehmet Er Meydanı'nda el bağladı.

Tarzan Mehmet Er Meydanı'nda gerçekleştirilen güreşlerde Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ev sahipliği yaptı.

ER MEYDANINA KONUK YAĞDI

Başpehlivanlık finalini izleyen Vali Ersin Yazıcı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı ve ilçe belediye başkanları Kepsut'un Başpehlivanı Hüseyin Gümüşalan'a altın kemerini taktı.

BALIKESİR'DE SEVİLEN BİR SPOR

Ata sporu olan güreşin Balıkesir'de çok sevilen bir spor olduğunu belirten Vali Yazıcı, eşsiz kültür hazinemiz içinde ayrı ve özel bir yeri olan Yağlı Güreşlerin gelenek ve göreneklerin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi