BALIKESİR'in yaşayan efsanesi milli maratoncu İsmail Akçay adına bu yıl 11.si dzenlenen yol koşusuna 80'i kadın 303'ü erkek olmak üzere 383 atlet katıldı. Sporcular arasında en dikkat çekeni bir asırlık ömrü geride bırakan Yakup İkiz idi. 

Bu yılki maratonun da 'en yaşlı atleti' olarak tarihine adını yazdıran Yakup dede, bitirmek niyetyle başladığı maratonu gidebildiği kadar mesafede koşup bırakırken gönüllerin şampiyonu oldu.

Balıkesir kırtasiye dünyasının önde gelen isimlerinden Sinan İkiz'in babası olan 100 yaşındaki Yakup İkiz, yarış sonrası duygularını şöyle paylaştı:


"100 yaşındayım Allah'a şükür. Gençlere sporu bırakmayın diyorum. Spor, namaz, Kuran-ı Kerim. Ben bunun üçüne borçluyum. Allah'a şükür daha elime baston almadım. Arkadaşlarım hepsi çift değnekle geziyorlar." 

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, büyük katılımla gerçekleşen yarışlar sonunda yaptığı açıklamada, "Efsane Milli Atletimiz İsmail Akçay adına 11. sini düzenlediğimiz Yol Koşusunu tamamlayarak dereceye girenlere ödüllerini verdik. Yarışmaya katılan tüm sporculara, Atletizm Federasyonu’na, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’müze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi