15 Temmuz 2016
Türkiye tarihinin en uzun gecesiydi o gece..
İlk anlarında şoka girdiğimiz bir geceydi.
Türk Basınının küllerinden yeniden doğduğu geceydi.
Tarihin yeniden yazıldığı geceydi.
Şaşkınlığını kısa sürede atıp, gururlandığımız geceydi..
★★★
Hatırlayın o geceyi..
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ilk anlarını.
Şaşkınlık içerisindeydik hep birlikte, elde kumanda, televizyon kanallarını dolaşarak ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk. Ne yapacağımızı bilemez haldeyken bir meslektaşımız önemli olduğu kadar tarihin akışını değiştiren gazetecilik başarısına imza attı. CNN Türk’ten Hande Fırat, canlı yayında cep telefonuyla FaceTime üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlandı. Sinsice hazırlanıldığı, en ince ayrıntıların bile düşünüldüğü sonradan ortaya çıkan kanlı kalkışmanın kırılma noktası bu canlı bağlantıydı.
İşte o an, hain darbe girişiminin sona ermesinin başlangıcıydı.
★★★
Türk Basını öyle sınav verdi ki o gece.. 
Her bir meslektaşımız Türk Milletinin yazdığı destanın isimsiz kahramanlarıydı

Geçmiş darbeler dönemindeki gibi sinmedi, korkmadı, kaçmadı. 
Kimi meslektaşımız fotoğraf makinesi, kamerası, canlı yayın cihazlarıyla meydanlara çıktı, yollara düştü, haberden habere savruldu. Kimi de haber merkezlerinde zamanla yarıştı, halka en doğru bilgiyi aktardı. 
O uzun olduğu kadar kapkaranlık geceye ışık olup aydınlattı.  
★★★
Kalkışmanın bastırılmasında kullanılan en etkili silâh hiç şüphesiz gazetecilerdi.
Gazeteciler o gece işini doğru şekilde yapmasaydı, olayları en doğru şekilde insanlara aktarmasaydı, o gece sokaklara çıkan insanların mücadelesi birbirlerine cesaret veremeyecekti belki de!
★★★
O gece herkes üzerine düşen görevi çok iyi yaptı.
O gece bir millet uyandı, küllerinden yeniden doğdu. 
O gece Türk Basını da Kurtuluş Savaşı yıllarındaki gibi milli duruş sergiledi. 
Meslektaşlarımızın her biri Hasan Tahsin, Mustafa Necati, Hasan Basri Çantay gibiydi. 15 Temmuz Destanını anbean görüntüledi, demokrasiye ölümüne sahip çıkıldığını belgeleriyle tüm dünyaya duyururken bir de şehit verdi.
★★★
Unutmayın istiyoruz objektifleriyle, kalemleriyle o geceyi aydınlatan, tek yürek, tek sese dönüşen manşetleriyle demokrasiye sahip çıkan gazete ve gazetecileri...
Kuva-yi Milliye şehrinin gazetecileri olarak unutmuyoruz, unutturmayacağız o gecenin isimsiz kahramanlarını..
★★★
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Türk Basınının kötü sicilini silerek demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kanıtladığı 15 Temmuz gecesinin ertesinde yayımlanan Balıkesir gazetelerinin manşetlerini bir eserde toplamayı ve gelecek nesillere aktarmayı görev kabul ettik.
★★★
Bu vesileyle “15 Temmuz Balıkesir Gazete Manşetler” albümünün ortaya çıkmasında, ülke geneli gazete manşetlerini bir araya getirdiği baş yapıtıyla bizlere rehber olan Basın İlan Kurumu’na ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür ediyoruz.
★★★
Balıkesir gazetelerinin 15 Temmuz ertesi ve birinci yıldönümünün kutlandığı tarihe ait manşetleriyle Demokrasi Nöbetlerinden karelerin yer aldığı bu eseri Gazeteciler Cemiyeti yayınları arasına katmanın ve Balıkesir kültür yaşamına kazandırmanın gururunu paylaşırken aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet duygularımızı sunuyoruz. 
...
Bu okuduğunuz satırları 15 Temmuz Balıkesir Manşetleri kitabının önsözü için yazmıştım.
24 Temmuz Gazeteciler Günü nedeniyle buradaki köşeme taşıyıp sizlerle paylaşayım istedim.

Meslektaşlarım dayanışma gününü gelecek 24 Temmuzların bayrama dönüşmesi dileğiyle kutluyorum.