Dünyanın en büyük sosya ağı Facebook’un, kullanıcılarının site içindeki hareketlerini takip eden yeni bir teknoloji geliştirdiği iddia edildi. Yeni teknoloji, kullanıcıların fare imlecini bile izliyor.
1.150 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, paylaşılan bilgilerden çok daha fazlasını bilmek istiyor. Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre, küçük bir deney grubuyla testler yapan Facebook, kullanıcıların fare imleci hareketleri dahil her hareketini takip etmeyi amaçlıyor. Gazeteye açıklama yapan Facebook analiz şefi Ken Rudin'e göre, yeni yöntemle elde edilecek veri, reklam içeriğini güçlendirmek ve ürün geliştirmek gibi birçok alanda kullanılabilir.

Rudin, fare imleci hareketlerinin izlenmesiyle, reklamlar için sayfadaki en ideal yerlerin belirlenebileceğini belirtti. Yeni yöntem aynı zamanda Facebook kullanıcılarının haber akışını akıllı telefonlarından ne kadar sık takip ettiklerini de gösterecek.

MALİ TABLO AÇIKLANDI


WSJ, Facebook'un yeni veri toplama sistemini kullanıp kullanmayacağına 'birkaç ay içinde karar vereceğini' belirtti. Şirket, üçüncü mali dönem verilerine göre reklam gelirlerini yüzde 60 artırarak 1.8 milyar dolara çıkardı. En son mali dönemde 2.03 milyar dolar gelir elde eden Facebook'un karı ise 425 milyon dolar oldu.

Editör: Haber Merkezi