IDC, web sitesinde dünya genelinde robot teknolojisinin gidişatına ilişkin bir bildiri yayımladı.

Bildiride, dünyanın en büyük ve en hızlı gelişen robot bilimi piyasasına sahip ülke olarak Çin'in 2020'de bu alanda küresel harcamaların yüzde 30'unu elinde tutacağı açıklandı.

İmalatın Çin'in robot teknolojisine harcamalarının büyük bölümünü oluşturacağı da ifade edilen bildiride, IDC Worldwide Robotics and Asia Pacific Manufacturing Insights araştırma direktörü Zhang Jingbing'in şu ifadelerine yer verildi:

"Çin robot teknolojilerinin küresel çapta kabul edilmesine öncülük etmeyi sürdürüyor. Çin, bilhassa imalat sürecine ve sektörler arası uygulamalara yönelik yüksek meblağlardaki harcamalarıyla öne çıkıyor."

Zhang, Çin'de ticari hizmetlerde robotların kullanımının hızla arttığını, özellikle fabrikalarda, depolarda ve lojistik tesislerinde otomatik malzeme taşıma sistemlerinin kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Bildiride, 2020 itibarıyla, Çin'in sanayi, hizmet ve tüketim alanlarında kullanılan robot teknolojilerine harcamalarının 29 milyar ABD Doları'na yükseleceği, diğer taraftan uygulama yönetimi, eğitim ve bilgisayar donanımlarının yayılımı gibi hizmet sektörüyle alakalı harcamaların ise 15 milyar 800 milyon ABD Doları'nı geçeceği öngörüldü.
 

Editör: Haber Merkezi