Türk siyasetine yeni bir ses yeni bir nefes;
YENİDEN REFAH PARTİSİ

Babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türk siyasetine ilk adımlarını attığı 1969 lu yıllarda, İzmir’de çıkan Tekyol dergisi adına yapılan bir mülâkatta gazeteci Taha Kıvanç Necmettin Erbakan’a neden siyasete girdiğini soruyor. Genç Doçent Necmettin Erbakan, neden siyasete girdiğini şu sözlerle anlatıyordu; Memleketimizde yapılacak çok iş var. Bir bilim adamı olarak zorladım, olmadı. Odalar Birliğine genel sekreter olarak zorladım, olmadı. Daha sonra Odalar Birliğine Başkan olarak zorladım, yine olmadı. Anladım ki, memleketimiz için yapmak istediklerimi gerçekleştirmenin tek yolu siyaset, bu sebeple siyasete girmeye karar verdim..

1960 ihtilâli sonrası kurulan Hükümetin Bakanlar Kurulu toplantısında, henüz genç bir Doçent olan Necmettin Erbakan’ı, ülkemizde otomotiv sanayi kurulması için büyük gayret sarf ederken görüyoruz. Önce Odalar Birliğine rapor sunuyor, aynı raporu Devlet Plânlamaya iletiyor ardından kendisini Bakanlar Kuruluna çağırıyorlar ve Necmettin Erbakan Tezini Bakanlar kurulunda savunuyor, anlatıyor. Genç Doçent Necmettin Erbakan’ın yegâne uğraşı memleketimizi geri kalmışlık, daha doğru tabirle geri bırakılmışlık cenderesinden kurtarmak. Bunun için siyasete giriyor ve son nefesine kadar da  el cihad-ı fi sebilillâh diyerek  bu uğurda uğraş veriyor.

İşte şimdi de Erbakan hocamızın oğlu (buna veliahdı da diyebiliriz) Genç Muhammed Ali Fatih Erbakan,  ‘’YENİDEN REFAH PARTİSİ’’ Genel Başkanı olarak Türk siyaset sahnesine aynı gaye ayni düşünce ve ayni idealle,’’ Ya Allah Bismillâh’’ diyerek ilk adımını atmış bulunuyor. Genç Muhammed Ali Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan gibi mücadeleci bir babanın evladı.  Fatih Erbakan babasının yarım kalan hamlelerini tamamlamak için geldiğine işaret ederken, hiçbir Partiyi ve Parti liderini karalamıyor.  Yapılan eserleri yıkmak için değil, eserlere eserler katmak için geldiğine değinirken kurduğu cümle çok önemlidir ve Türk siyasetinin özlemini çektiği bir cümledir; ‘’Hayırlı hizmet yapanları tebrik etmek için geliyoruz. Bizler bu güne kadar yapılan bütün hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için geliyoruz’’  Fatih Erbakan devamla; ‘’doğru hizmetler için teşekkür edeceğiz, takdir ve tebrik edeceğiz. Eksikleri tamamlayacağız, varsa yanlışları da davamız istikametine uygun doğrularla düzelteceğiz.’’  

Bu sebeple Erbakan’ın Partisi için bizde; ‘’Türk siyasetine yeni bir ses, yeni bir nefes’’ dedik. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Genç Fatih Erbakan’ın bu ilk sözleri Türk siyaseti açısından çok önemlidir. Bazı kaşarlanmış siyasetçiler Gezi çapulcularının ön şart olarak öne sürdükleri; Köprüleri yaptırmayacağız, Otaban inşaatlarını durduracağız, Otoyol ve deniz altı tünellerine mani olacağız, Hava alanı inşaatlarını durduracağız, hatta dünyanın en muazzam hava alanı inşaatı olan İstanbul hava alanını inşaatına derhal son vereceğiz diye mani olacakları katrilyonluk yatırımları tek tek sayarlarken, Fatih Erbakan’ın Babasının Kurduğu ve son nefesine kadar Genel Başkanlığını yaptığı partiye de adeta ipotek koyan birileri de; ‘’biz iktidara gelirsek hiçbir ayırım yapmadan bütün yatırımları durduracağız ülke gelirlerini toprağa gömdürmeyeceğiz’’ (!) yollu beyanatlar veriyorlardı.  Hiç yıkmak, yapmak kadar şeref verir mi insana? 

Fatih Erbakan’ın kurucular listesinde Babası Necmettin Erbakan’ın tecrübeli dostları yanı sıra, 7 asır vatanımızı haçlı sürülerine karşı kahramanca savunan Osmanlı ecdadımızın son torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu’nun da olması elbette bir ayrıcalıktır. Andy-Ar adlı önemli bir araştırma şirketinin yayınladığı ‘’GELECEĞİN POTANSİYEL LİDERLERİ’’ sıralamasında Fatih Erbakan’ın ilk 10 lider arasında gösterilmiş olması da çok önemlidir. Fatih Erbakan orta öğrenimini Ankara Merkez İmam Hatip ortaokulunda, Lise öğrenimini ise Ankara ayrancı lisesinde tamamlamıştır. Daha sonra Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümü bitirmiş. Bilâhare yüksek lisans için İngiltere’ye gitmiş fakat annesi Nermin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla yurda dönmek zorunda kalmış ve Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Daha sonra aynı Üniversite de yönetim ve organizasyon dalında doktorasını tamamlayarak ‘’Doktor’’ ünvanını alan Muhammed Ali Fatih Erbakan 1 Ocak 1979 doğumludur.  Babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi, genç bir doçent olarak Türk siyaset sahnesine adımını atan Genç Muhammet Ali Fatih Erbakan’a başarılar dileriz