Hayat, bitmeyecek gibi gözüken, göz açıp kapayıncaya kadar kısa süren, binlerce yıldır Hz. İbrahim'den nemruta, Hz Musa'dan firavuna Hz İsa'ya, iki cihan güneşi Peygamberimize geçici mekan olmuş yer. 
Dünya çıplak geldiğimiz, beş metrelik bir kefene sarılıp günahlarımızla, sevaplarımızla terk edeceğimiz yer. 
Bu alemden ne krallar imparatorlar, ne devletler, ne milletler geldi, yaşadı yok olup gitti. Hepsi o günü, tekrar diriltilecekleri o hesap gününü, toprakla bütünleşmiş, ahirete geçiş kapısı kabirlerinde bekler bir haldeler.
Bir gün bizimde sıramız gelecek, o gün geldi mi, işte bizim kıyametimizin koptuğu, defterimizin kapandığı, hesaplarımızın açıldığı gün olacak. 
Gülüyorum kendime, ah be Gafur diyorum, ne kadarda ahmaksın sen. İşin gücün dünya, görmüyor musun saçın sakalın ağarmış, gözlerin eskisi gibi görmez olmuş, nefsin seni aldatsa da, her gün baktığın ayna gösteriyor sana gerçeği. 
Her gün diyor ki ayna bana, senin derdin ney dünyayla, neden sana yetmez bir dilim ekmek, sırtındaki bir urba. 
Senin derdin dünyayı mı değiştirmek, yoksa değişen dünyada geldiğin yeri, gideceğin yeri mi bilmek. Senin işin dünyaya şekil mi vermek, yoksa kendine çeki düzen mi vermek.
Dün Sayın Devlet Bahçeli CHP lilere grup toplantısında şöyle seslendi. "Ey Chp'liler, sisler Atatürk'ün izindeyiz diyorsunuz ya, Atatürk kabrinden çıkıp dünyaya tekrar gelse Sizlerin hdp ile birlikteliğinizi görünce,kahrından ya kabre geri döner veya eline aldığı sopayla sizleri o kabre gömer.."
Bir anda Allah dedim içimden. Ya Allah'ın Resulü İki cihan güneşi Peygamberimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem tekrar dünyaya teşrif etse, Gafur bu senin halini görse, sokaklarda gezip Müslümanların içler acısı halini görse, meşreplere, mezheplere ayrılan, birbirimizin kanlarını akıtan, biz dünyadaki ümmetinin halini görse, makam mevki hırsıyla gözleri kör, ruhları kararmış biz zavallıları görse ne olurdu acaba?
Ben dahil içimizde Allah'ın Resulünün yüzüne bakabilecek, bir tek insan var mı?
Düşün peşime dese, her şeyimiz sana feda diyebilecek, bir Müslüman var mı?. 
Makamları mevkileri elinin tersiyle itip, onun yoluna paspas olabilecek var mı?
Yok değil mi,?
Eminim ki umurumuzda bile olmazdı. 
Biz, bizİ her an gören Allah'ı bile unutmuşken, Yaratıcıya kulluğu bırakıp kullara kul olmayı seçmişken, rızkı verenin Allah olduğunu unutup bir dilim ekmek için dilsiz şeytanlar olmuşken.
Bizler Allah'a kul ,Resul'üne ümmet olacağız ha. 
Vay bizim halimize vay,vay bizim halimize vay.
Hadi uyuyun bakalım şimdi!