Çelik, Adalet, Milli Savunma, Hazine ve Maliye Bakanlıkları ile Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının bütçelerinin olduğu 2020 yılı merkezi bütçenin 2. Bölümü üzerine lehte TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı.

AK PARTİ HER ALANDA

İNANILMAZ HİZMETLERE İMZA ATMIŞTIR

Milletvekili Çelik, yaptığı konuşmada 2002 yılından bu yana AK Parti hükümetleri döneminde, her alanda inanılmaz hizmetlere imza atıldığının altını çizerek, şunları söyledi:

“AK Parti İktidara geldiğinde Cumhuriyetimizin 79. Yıldönümü kutlanırken, 79 yılda yapılan hizmet ve eserler, 17 yıllık hükümet sürecinde, neredeyse ikiye katlanmış, halkımızın istifadesine sunulmuştur. 2002 yılından bu yana inşa edilen okul sayısına, hastane sayısına, bölünmüş yol ve otoyollara, barajlara, köprülere, Milli Savunma unsurlarına baktığımızda bu eserleri görmemek için özel gayret sarfetmek gerekir. AK Partiden önceki dönemde yapılmayan birçok eser ve hizmet hayata geçirilirken, karşımızda her zaman olduğu gibi istemezükçüler yine işbaşındadır. Teşekkür etmek bir yana, yapılan eserleri küçümsemek ve karalamak adına türlü hezeyanlara savrulmaktadır. Ülkemiz bu tayfaya alışıktır. Daha önce de 1970 yılında ilk boğaz köprüsünün temeli atılırken karşı çıkanlar, aynı tıynette insanlardı. Keza Türk Telekomun özelleştirilmesinin önüne set çekenler de aynı meşreptendi.

Düşünün ki Türkiye Cumhuriyetinin toplam dış borcu 65 milyar dolar iken, Türk Telekomun piyasa değeri 40 milyar dolar civarındaydı ve tek başına dış borcumuzun %60’ını karşılayacak değerdeydi. İşte geleceği görmek, ülkemize bir vizyon çizmek bir yana, içinde bulunduğu günü dahi değerlendirmekten aciz olanların ülkemize verdiği zararın boyutu. Eğer geleceği görselerdi, teknolojinin gideceği yeri kestirebilselerdi, herhalde ülkemize bu bedeli ödetmezlerdi. Ne var ki bu hataların telafisi yok, sebep olanlar ve alkışlayanlar belli. Geçmişten bu örnekleri niye verdiğime gelince. İşi gücü sadece karalamak olan, bu istemezükçülere lütfen yüz vermeyin.

Bugün Amerika Birleşik Devletlerinde, devlet özel sektöre ne istediğini söyler, özel sektör teknoloji geliştirir, üretir ve devlet satın alır. Amerika bu şekilde süper güç olur, bizde ise tank palet fabrikası üzerinden fırtına koparılır. Sırf yerli İnsansız hava aracı üretiminin başlangıcında, önüne konan engelleri, atılan çelmeleri hatırlatmak istiyorum. Bugün terörle mücadelede ülkemize çağ atlatan, insan unsurunu en aza indirerek Mehmetçiklerimizin riskini minimum düzeyde tutan bu teknoloji, özel sektör tarafından geliştirilmiştir. Emsallerinden 5 kat daha ucuzdur. Ve en önemlisi teknolojisi yerlidir.

Daha önce imal edilen İHA ve SİHA lardan sonra TİHA (yani Taarruzi insansız hava aracı) üretilerek, bu alanda dünyadaki 4 ülkenin arasına Türkiye de girmiştir. Geriye dönüp baktığımızda, bütün bu yapılanlara karşı çıkanlar mı yoksa arkasında duranlar mı doğru yerdedir, herhalde bir şey söylemeye lüzum yok. Bizler hizmet ve eser üretiyoruz, onların bir kısmı İHA lara karşı çıkıyor, bir kısmı otoyollara, köprülere, Kanal İstanbul’a karşı çıkıyor, bir kısmı da türlü türlü bahanelerle tank palet fabrikasına karşı çıkıyor. Netice olarak bütün bunlar yapılırken de gayrı safi milli hasılamız artmış, ihracatımız katlanmış, enflasyon ve faiz tek hanelere düşmüş ve ülkemizde büyük bir ekonomik canlılık sağlanmıştır. Demokrasilerde iyi işleyen bir yargı sisteminin varlığı elzem olduğu gibi aynı zamanda sosyal ve ekonomik kalkınmanın da vazgeçilmez unsurudur.

Adalet Bakanlığı’mızın 2019-2023 yol haritasını oluşturan, Yargı Reformu Strateji Belgesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmıştır. Demokrasinin özünü oluşturan, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü için; bağımsız, tarafsız, adil, etkili ve hızlı bir yargı sistemi esastır. Buna göre; liyakat ve performansı esas alacak şekilde atama, nakil ve terfi sistemi, yargıda hedef süre uygulaması, icra-iflas sistemi, noterlik hizmetleri, avukatlık mesleki yeterliliğin arttırılması, hukuki güvenliği arttırıcı tedbirlerin alınması, arabuluculuk uygulamaları gibi çeşitli düzenlemelerle, adalet alanındaki reform ve uygulamalar, çağın gereklerine göre geliştirilmektedir.”

TÜRKİYE’Yİ HEDEFLERİNDEN UZAKLAŞTIRAMAMIŞLARDIR”

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar, yaptırım tehditleri ya da bölgesel belirsizlikler Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştıramamıştır diye konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik sözlerine şöyle devam etti;

“Türkiye Cumhuriyeti, sadece ülkemizin değil, ülkemize umut bağlayan mazlum coğrafyaların, dost ve kardeş ülkelerin de güvenliği ve huzuru için her zaman güçlü ve dimdik ayakta olmak zorundadır. Bizler büyük bir gururla Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği tam bağımsız, güçlü, çağdaş ve modern Türkiye hayalini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Adalet, Milli Savunma, Hazine ve Maliye Bakanlıklarımız ile Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarımızın, ayrıca 2020 yılı merkezi yönetim bütçesinin tamamının devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.” 

Editör: Haber Merkezi