BALIKESİR'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, göreve gelişinin 3. yılında, yaptıklarının hesabını verdi, yapacaklarını anlattı.
Ekibiyle birlikte medya temsilcilerinin karşısına çıkan Uğur, yapılan işlerden kısaca bahsetmesine rağmen icraatları anlatması 3 saati buldu.
Balıkesir ve ilçelerinde neler yapıldığını ve yapılacağını içeren haberi Ekspres’in diğer sayfalarında gördünüz, okudunuz veya okuyacaksınız. Ben sadece şunu dikkatinize sunmak istiyorum. 
Başkan Uğur’un verdiği bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içinde toplamda 1 milyar 250 milyon liralık yatırım gerçekleştirmiş.
Yeni büyükşehir olmuş bir belediyenin, yatırıma harcadığı rakam neresinden ba-karsanız bakın... Büyükşehir olmanın ne manaya geldiğini özetliyor bence bu rakam.
3 yıl gibi kısa sayılabilecek sürede, hem İstanbul’dan büyük yüzölçümüne sahip bir ilde yapılanmanı tamamlayacaksın, hem yaptığın yatırımlarla yılların kangrene dönüşen sorunlarını çözeceksin, hem de ulusal ve uluslararası arenada Balıkesir’in adını du-yurup yatırımcıların ilgi odağı haline dönüştüreceksin. 
Kusura bakmayın, ama bu her babayiğidin yapacağı iş değil. Elinizi vicdanınıza koyun, sesli/sessiz düşünün.
Edip Uğur’dan bir başka isim geliyor mu aklınıza bu işlerin üstesinden gelebilecek. Bir telefonla Ankara’daki işi çözebilecek, prosedürü hallettirebilecek. Hayalleri gerçeğe dönüştürebilecek. 
Adam hem şeytan taşlıyor, hem de ülkesi, şehri ve milleti için adam gibi işlere imzasını atıyor.. 
2023'ün Balıkesir’inin nasıl olabileceğini bugünden hayal ederek görebiliyorum. Çünkü hayalleri gerçeğe dönüştüren Büyükşehir beyni var Balıkesir’de..
Çalışanlar kötülük etmeye vakit bulamazlar, çalışmayanlar ise kendilerini kötülüklerden kurtaramazlar.” denildiği gibi, it ürüyor, kervan ise emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyor...  
***
HEYKELİ DİKİLSİN DENİLİRSE HİÇ ŞAŞIRMAM!

En büyük makam, en büyük hak, çalışanlara ait olacaktır.” diyor İstiklal Savaşı kahramanlarından ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyan Gazi Mustafa Kemal. 
Aynen öyle olduğu tarihe bakıldığında aleni görülüyor. Ayrıca öyle çok geriye gitmek gerekmiyor. Recep Tayyip Erdoğan yaşadığımız tarihte en büyük örneğidir bunun.
Türkiye, nereden nereye gelmiş son 15 yılda.
Dünya, her türlü engelleme girişimlerine meydan okuyan ülkemizin yükselişini, dirilişini şaşkınlıkla izliyor.
Havasını soluyup yaşadığımız şehre, Balıkesir’e dönüp bakalım. Söyleyip hatırlatmama gerek var mı ne durumda, hangi konumda olduğumuzu!
***
Diyeceğim şu; 
Ben de 40 yıldır bu şehirde neyin nasıl olduğunu az çok bilen kardeşiniz olarak, Atatürk’ün baştaki sözünden esinlenip diyorum ki;  
2023'ün Balıkesir’i görüldüğünde Edip Uğur’a hakkı teslim edilecektir hem de 10 üzerinden 10 verilerek.
Bunu her zaman, her yerde, her ortamda dillendiriyorum. Sırf Ak Parti veya Edip Uğur’a karşı antipati duygular içerisinde oldukları için Büyükşehir’in çalışmalarını eleştirenlere de; 
 “Yarın pişman olacağınız şeyleri bugün söylemeyin. Yapılan eserleri gördükten sonra, Edip beyi en başta sizler omuzlarınıza alır, ‘heykeli dikilsin’ önerisini getirirsiniz” dediğimde yüz renkleri bir an farklılaşıyor her nedense.
...
BU YAZIYI KESİP SAKLAYIN
Kardeşlerim, 
Kimi, bugün için kalkıp abarttığımı düşünebilir. 
O kafada olanlara ve genç kuşaklara tavsiyem şu;
Bir bugünkü Balıkesir manzarasının fotoğrafını çekip hafızanızın bir kenarına koyun...
Bir de benim bu yazımı kesip saklayın...
İleride karşılaştırırsınız.
Hem şunun şurasında ne  kaldı 2023'e. 
Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileklerimle, gülen yüzleriniz solmasın..
...
----------GÜNÜN SÖZÜ-----------
Çalışarak ün kazananların sayısı, doğuştan ünlü olanlardan daha fazladır. |M.T.C.
03 Nisan 2017