Bu akşam 2003-2006 yılları arasında, Ak Partim yönetim kurulunda beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla Zekai Başkanın daveti ve ev sahipliğinde bir araya geldik.16 nisan referandum hakkında istişareler ve akabinde çaylar içildi, sohbet muhabbet yapıldı. 
Bu hazirun AK Parti ye emek vermiş zaman harcamış, hiçbir makam mevki hırsı,beklentisi olmayan, gönül eri insanlardı.Bugün en genci bile artık 50'sine merdiven dayamış kardeşlerimiz. 
Bir araya gelince şunu anladım. İçimizde,zamanın da bizlerinde hataları,vefasızlığı neticesin de, unutulmuş hatırlanmayı bekleyen, dava şuurunu kaybetmemiş,meğerse ne ağabeylerimiz,ablalarımız, kardeşlerimiz varmış.
Kimisi 2006'dan beri Parti binasına bile girmemiş. Lakin 2003-2006 arası hangi aşkı, sevdayı yaşıyor, taşıyorlarsa; AK Partime ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl bir gönül bağı ile kaynamışlar sa, bugün de aynı Aşkla, Sevdayla davalarına da,Liderleri Erdoğan'a sahip çıkıyorlar. 
Dün Yeni Şafak gazetesinden İbrahim Karagül'ün yazısını okudum,Karagül yazısında haykırıyordu. 
Geçmişte Reis'le yol arkadaşlığı yapmış, vekil olmuş Bakan Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı olmuş bir zamanlar partimin omurgası olduğunu zannettiğimiz insanlara, neredesiniz neden suskunsunuz diye haykırıyordu.
Karagül yedi düvel, Ülkeme savaş açmışken, gezi olayları, 17- 25 Aralık operasyonu, 15 Temmuz gibi hain bir fetö kalkışması Ülkemizin başına gelmişken, bütün siyonist güçler, haçlı Avrupa ittifakı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak düşmanlığın da saf tutmuşken.
Bir zamanlar bizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığına kadar yükselmiş Sayın Abdullah Gül, Başbakan olmuş Sayın Davutoğlu Bakanlar Arınç- Çelik- Babacan- Sadullah Ergin, Hilmi Güler, Nihat Ergün, Mehmet Ali Şahin ve Vecdi Gönül, Kürşat Tüzmen Nimet Baş, daha niceleri. 
Onlarca vekillik yapmış bu Milletin oylarıyla bu makamlara gelmişler, suskunlar neredesiniz, uykuya mı daldınız, yoksa taraf mı değiştirdiniz diye haykırıyordu. 
Sizler koca koca insanlar, önümüzde 16 Nisan da, emperyalist bölücü haçlı ittifakı ve işbirlikçileriyle tarihi bir hesaplaşma varken, elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibi köşelerinize çekilmiş, Evet mi hayır mı dediği belli olmayan ahali. 
Milletin asilleri olarak vekalet verdiğimiz sizlere sesleniyoruz. Ne oldu size, neden meydanlar da yoksunuz. Bu tarihi hesaplaşmada neden Reisin yanında,safında değilsiniz. Neden okçular tepesini terk ettiniz,niçin renginizi açık açık belli etmiyorsunuz, sosyal hesaplarınıza baktığımız da, hiç birinizin paylaşımlarında Evet ile ilgili bir ize rastlamıyoruz, neyi bekliyorsunuz; 
Ama şunu bilin, 16 Nisan için saflar keskinleşti. Artık bu iş Hak- batıl, Hilal-haç mücadelesi haline geldi. Sizler Evet demedikten, miting meydanlarında boy göstermedikten sonra yalnızlaştırdığınız, yıllarca sırtına binip siyasette yükseldiğiniz Reisimize sahip çıkmadığınız müddetçe. Biz yıllarımızı bu yola vakfetmiş, bu dava için çalışmış, AK Parti sevdaları olarak, bizim gözümüzdeki yeriniz pkk-fetöye bakış açımızdan farklı olmayacaktır. 
Lütfen kızgınlıklarınızı kırgınlıklarınızı egolarınızı bir kenara bırakın, biz sizler için ev ev- sokak sokak dolaştık, sizleri bu makamlara getirdik. 
Artık Kararınızı verin Evet mi hayır mı diyeceksiniz bilelim.
Şimdi gelelim dün akşama, Zekai başkanın yemeği ile başlamıştım, oradan devam edeyim. 
Bugün neyi anladın biliyor musunuz, bizler gerçekten Kuva-i Milliye şehriyiz. Bizim şehrimizden davasını da, liderini de satan adam çıkmadı. Nasıl mı, yeni olsun eski olsun vekillerimiz den ihanet eden, Reisi satan yok. 
Eski vekillerimiz İsmail Özgün- Cemal Öztaylan- Ali Osman Sali abilerimiz, Ayşe Hanım- Tülay Hanım hala partimizin neferleri.
Bugün Ali Aydınlıoğlu Bey, Mahmut Poyrazlı abi kuruluşundan beri bu davanın birer kaleleri. Sema Hanım, Kasım abi bu davanın gençliklerinden beri dava erleri. 
Belediye başkanlarımıza gelince, Edip Uğur Bey partimizin kurucusu Genel Başkan yrd., bugünse Büyükşehir Belediye başkanı. 
Zekai Bey partimizin kurucu il bşk.yrd., İl Başkanı, bu günse Altıeylül belediye başkanı. Kepsut Cankul, Dursunbey Bahçavan, Bigadiç Avcu, Sındırgı Yavaş,Susurluk Hızlıoğlu,Gönen Yakar,Havran Ersoy,İvrindi Baytar, partim kurulduğunda ilçe başkanlıkları yapmış,bu günse belediye başkanları,ayrıca bu davanın 2001 den beri ilçelerin de uç beyleri. 
Karesi Yılmaz,Gömeç Arslan,Savaştepe Şimşek,başkanlarımız, aramıza sonradan katılmalarına rağmen,yıllardır Ak partime gönül vermiş diğer başkanlar gibi gecelerini gündüzlerine katıyorlar.
Bugünkü ilçe belediye başkanları, eski belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları,geçmişteki Parti yöneticileri, hepsi bu davanın küsmeyen, darılmayan, davasını satmayan gerçek birer mücahitleri. 
Çok mutluyum ve huzurluyum
Bugün şunu anladım. Bizler Balıkesir'liler kavgada etsek, birbirimizi de yesek, gayemiz hizmet yarışı olan insanlarız.
Bizlerden Davasına, Partisine, Memleketine, Ülkesine, Bayrağına ve Liderine ihanet eden ne vekiller ,ne belediye başkanları, il- ilçe Parti yöneticileri çıkmamıştır, gelecekte de çıkmayacaktır. 
Çünkü biz Kuvayi Milliye şehri Balıkesiriz.
Selam ve dua ile