Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlandı. 

Kuvayi Milliye hareketinin başladığı önemli merkezlerden Balıkesir'de kutlamalar ilk olarak sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. 
Kutlamalar daha sonra Atatürk Stadı önünde devam etti. 
Törenlere Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutan vekili Tuğgeneral Şenol Alkış, Büyükşehir Belediye Başkan vekili İsmail Çoban, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı ve Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temsili olarak Balıkesir'in kurtuluşu canlandırıldı.


6 Eylül 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türk birlikleri tarafından işgalci kuvvetlerin esaretinden kurtarıldı.

Kurtuluş gününü ilk günkü coşkuyla kutladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan vekili Çoban, kurtuluş sürecinde yaşanan süreci anlattı.
Törende Çiğdem Batubey Ortaokulu öğrencisi Ceren Güler "6 Eylül Destanı" isimli şiiri okudu.


Balıkesir Mehteran Takımı'nın gösterisi ise vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü sebebiyle Vali Mustafa Yaman’a kutlama mesajı gönderdi.