Gecikmiş bir yazı ve konu olacak bugünkü.
Eski değil, bayat hiç değil. Güncelliğini sıcaklığını koruyor henüz.
İlk kez okuyacaksınız birazdan paylaşacağım satırları belki de.
Kiminiz, ‘benim duygularıma tercüman olmuş’ ve kiminiz ise, kulağa hoş gelecek ifadeler için ‘bu sözler bize hiç yabancı değil zaten’ diyebilirsiniz. 
Balıkesir'in yeni valisini, Ersin Yazıcı’yı tanıtacağım size kısa ve öz şekliyle ve ağzından çıkan cümlelerle.
Kendisi, Cumhuriyet tarihinin Balıkesir'deki en genç valisi. 
Bu yönüyle gelmiş gitmiş diğer 44 validen ayrıcalıklı!
Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak "hoş geldiniz" ziyaretine gitmiştik, bir süre öncesinde.
Biz Cemiyeti ve kendimizi tanıttık, o da hayat öyküsünü kısaca paylaştı.  
İlk bakışındaki Balıkesir fotoğrafını yorumladı, nasıl bir Valilik yapacağının işaretlerini verdi. 
Bir saati aşan görüşmede, dikkat çekici olduğu kadar Balıkesir'de 7'den 77'ye herkesin bilmesi, özellikle bürokratların kulağına küpe mesajlar verdi Vali Ersin Yazıcı..
En çarpıcı olanları aktarıyorum size.
Önce okuyun, ardından Balıkesir'e nasıl bir Vali geldiğine kararı siz verin:
****
“Her ne kadar kendim Mülki İdare amiri olsam da, seçilmişlerden oluşan bir karar mekanizmasının ve vatandaşın daha rahat hesap sorabildiği bir mekanizma olduğu için, daha doğru bir model olduğunu düşünüyorum. İnşallah Büyükşehir modeli Balıkesir’imiz için de güzel olacak.”
***
“Yaklaşık 11 yıla yakın devletimizin yurtlarında kaldım, imkânlarından faydalandım. Ardından devlet memuru oldum.  Bugün 47 yaşındayım. 36 yıldır bu devletin, bu milletin ekmeğini yiyorum.  Ve bu millete, bu devlete ne yaparsam yapayım, ne kadar hizmet edersem edeyim borcumu ödeyemem.”
***
“Bulunduğum her pozisyon-da elimden gelen tüm gayretimle, bütün heyecanımla, isteğimle, arzumla bunu da düşünerek benim bu devlete, millete çok borcum var, ne yaparsam yapayım bunu ödeyemeyeceğim düşüncesiyle kendimi motive ederek çalışmaya gayret ediyorum.”
 ***
“1994’te yurtdışına gittiğimde çok üzülüyordum Türkiye çok geride diye. Ama bunun çok hızla kapandığını düşünüyorum. 90’lı yıllarda makas çok açıktı, şimdi daha iyi durumdayız. Ülkemizin, şehrimizin insanı her şeyin en güzelini hak ediyor.”
***
“Ben işine sahip çıkan, yani çalışma arkadaşlarımı falan yalnız bırakan değil, bilakis beraber, omuz omuza, güçlükleri, zorlukları beraber göğüsleyeceğimiz, ekip ruhu içerisinde bu şehre hizmet edeceğiz. 
Sizler de bunu görecek, yazacaksınız. Bazen de eleştireceksiniz. Güzel şeyler yazmanız için güzel şeyler yapmak gerek-tiğini biliyoruz.”
***
“Bu memleketi sevdiğini iddia eden herkes bunu çalışmakla göstermesi lazım. Hamaseti seven sözlerle değil. İşini en iyi yapmak, vatan sevgisinin bana göre en önemli ölçüsüdür.”
***
“Kendi adıma da; ben bir köylü çocuğuyum. Nasıl benim Düzce’de bütün akraba-i tarikatım; amcam, dayım, halam, kuzenlerim oradaki nüfus idaresine, tapuya, vergi dairesine, milli eğitime gidip bir takım taleplerde bulunup, bazen de yanlış taleplerde de bulunduğunda onlara kötü muamele edildiğinde, hakaret edildiğinde bir Vali olarak ben üzülüyorsam, ‘yanlış bir talepte bulundu diyerek sesini yükselterek senin bağırma yetkin yok’ diyebiliyorsam. Devlet kurumunda görev yapan herkes vatandaşın yerine de kendini koyacak.
Ben kendimi bu modda tutmaya çalışıyorum. Bana babamın nasihatidir. Benim karşıma gelenler de birinin amcası, dayısı, halası, annesi, ablası olabilir. Ben bunu unutmamaya büyük gayret gösteriyorum.
 ***
“Kurum müdürlerine: Mahiyetinizdeki memurların amirisiniz. Vatandaşlara amirliği asla kabul etmem. Bu hukuken de böyle. Ben bunu vicdanen de yapıyorum.”
***
“Atalarımız Osmanlılar Afrika’dan Avrupa’ya kadar dünyaya hükmetti. Herkes Tunus’undan, Suudi Arabistan’ından, Bos-na’sına herkes bizim atalarımızı yad ediyor. Bunun bir tane gerekçesi var. Adaletli davranmasıdır. Başka hiçbir şey değil.  Bizim idareciler açısından bunu önemsememiz gerekiyor. ”
***
“Mesleğin imkanlarını bireysel çıkarları için kullanmak inancımızda da, ahlakımızda da, insanlığımızda da yok.”
***
“24 yıldan beri idarecilik yapıyorum. Adalet kavramı üzerinde kendi adıma çok duruyorum. Şu makamda da adaletli olmaya büyük gayret gösterdim. Bunun bazen kısa vadede sıkıntılarını yaşadım ama uzun vadede bir kaybını görmedim.”
 ***
İşte Balıkesir Valisi bu.
Evet!
Şimdi sizin yorumlarını alalım...