Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in gelişimi ve kalkınmasına katkı sağlayacak, Türkiye ve dünyada cazibe merkezi haline getirecek  Ayvalık Liman, Çay Deresi Rekreasyon, Gömeç Port, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plaj, Bandırma Sanayi ve Liman, Çamlık Tepesi ve BALTOK Projelerinin detaylarını maketler üzerinde anlatarak kamuoyu ile paylaştı. 
BALIKESİR’İ MARKA YAPACAĞIZ
Uğur, Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Balıkesir’in daha iyi bir rol alması için çalışacaklarını vurguladı. 
Balıkesir’in coğrafi konumu, yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla önemli bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, bu dinamiklerin harekete geçirilip, Balıkesir’in daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını ifade etti. 
Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Balıkesir, tüm ulaşım projelerinin merkezinde yer alıyor. Üç havaalanın bulunduğu Balıkesir, deniz taşımacılığında da önemli bir merkez. Balıkesir Havaalanı Terminali bu yıl Ulaştırma Bakanlığı'nın programına alındı. İhalesi yapıldığında inşallah Haziran-Temmuz ayında temeli atılacak. Güçlenen kara ve demiryollarıyla Güney Marmara'da bir HUB kent haline geliyor Balıkesir. İki üniversitenin bulunduğu Balıkesir fiziksel, toplumsal açıdan önemli bir şehir. Bizde Balıkesir'i bir bütün olarak ele alıp Marmara'sını Ege'sini geliştireceğiz. Bandırma bölgesinde düşündüğümüz OSB ve Liman Projesi, Marmara bölgesindeki Gönen'i, Manyas'ı, Erdek'i ve Marmara Adası'na katkı sağlayacak. Bandırma'ya gelecek sanayi Gönen'i de değerli hale getirecek. O zaman Gönen'in termali de marka olacak. Erdek'te marka olacak. Avrupa'daki sahil kentlerinin bizim Erdek'imizden, Edremit'imizden hiç farkları yok ama onlar oralara bir değer katıp, o yerleri marka yapmışlar. Balıkesir'imizi biz de marka yapacağız” 
YILDA 10 MİLYON KİŞİ GEÇİYOR BALIKESİR'DEN
Balıkesir’i sadece turizmiyle değil diğer güçlü yönleriyle de dünyaya tanıtmayı planladıklarını ifade eden Başkan Uğur,şöyle devam etti: 
“Çay Deresi Rekreasyon Projesi ve Çamlık Tepesi Projesi'yle insanları Balıkesir'e çekmek istiyoruz. 
Yılda 10 milyon kişi Balıkesir'den geçmektedir. Biz istiyoruz ki; Balıkesir'den geçen kişiler en az bir gün burada kalsın, esnafımız para kazansın. Çay Deresi'nde gezsin, höşmerimden, peynirden, Yağcıbedir halısından alsın. İşte Balıkesir'i böyle değerli hale getireceğiz. Bu potansiyelimizi iyi değerlendirmeliyiz. "
EN KÜÇÜK PROJE 100 MİLYON DOLAR
MIPIM Fuarında yer alan vizyon projelerin sadece Balıkesir’in değil Türkiye’nin de vizyon projeleri arasında yer aldığını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “ En küçük projenin değeri 100 milyon dolar. Bandırma'ya düşündüğümüz yatırımın sonucunda gelecek yatırım 20 milyar dolar. Bunlar Türkiye için önemli yatırımlar. Vizyon projeler bunlar. Bu projeler olduğunda İzmir'le Bursa'yla yarışacağız. Bizim yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz var. Bunları iyi planlamalıyız. Kimsenin isteği uğrunda çalışmayız. Anket yaptırıyoruz; bir yabancı misafiriniz geldiğinde nereye gidersiniz diye soruyoruz. Cevap: Yaylada AVM. Böyle olmaz. İnşallah hemşehrilerimiz bu projeler bittiğinde misafirlerini bir Çay Deresi'ne götürecek, teleferikle Çamlık Tepesine çıkaracak. Neden bütün yatlar Muğla'ya gidiyor? Çünkü senin yat limanın yok ki. Yat limanı yaparsak İstanbul, Bursa Kocaeli'nden insanlar buraya gelecek. 
AVRUPALILAR BALIKESİR'E HAYRAN KALDI
Daimler geldi yatırım yapacak buraya. Nerede kalacaklarını soruyor. İşçilerim, yöneticilerim nerede kalacak diye soruyor. Onlara Baltok'tan 300 daire vereceğim. İşte biz bunlarla uğraşıyoruz. Bütün Avrupa geldi bu maketleri inceledi, projeler hakkında bilgi aldı. Sizin gibi maket hazırlayan, bilgi veren belediye yok dediler. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bütün meseleleri çözeceğiz. Sabancı geldi inşaat ruhsatını kestik. 1 milyon 300 bin lira aldık. Hilton'da geliyor onlardan da ruhsat keseceğiz. Kavşak düzenlemesi yapacağız dedik. Yaptık mı? Yaptık. Şimdi Hastane Kavşağı, Tren Garı Önü ve Hükümet önü devam edeceği.z” 

Editör: Haber Merkezi