BALIKESİR'DE "ŞEHİT VE GAZİLERE SAYGI" KONFERANSI
Geleceğimizin teminatı olan genç nesillerde vatan, istiklal, şehitlik ve gazilik bilincini oluşturma yönünde Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında yürütülen eğitimlere katkı sağlamak maksadıyla bir proje başlatıldı.

Türkiye genelinde 81 il merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta öğretim okullarında, 19-30 Mart 2018 tarihleri arasında Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü'nün anlam ve önemini içeren, ŞEHİTLİK ve GAZİLİĞİN saygınlığını ve onurunu vurgulayan konferanslar düzenlenmiştir.

Anılan konferansların Türkiye genelinde; Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Garnizon ve İl Jandarma Komutanlıkları sorumluluğunda ve koordinatörlüğünde yapılmasına karar verilmiştir.

Balıkesir'de söz konusu Şehitlik ve Gazilik konferansları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit ve Gazi Dernekleri ile koordineli olarak Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda 22, 27 ve 29 Mart 2018 tarihlerinde icra edilmiştir.

Bu konferanslara 42 okuldan yaklaşık olarak 1000 ortaöğretim öğrencisinin katılımı sağlanmış, şehit yakını ve gazilerimiz konferansa davet edilmiş, kendilerinin öğrencilerle söyleşi yapma imkânı bulmuştur.
Konferanslarda söz alan gazilerimiz hatıralarını paylaşarak dinleyicilere duygulu ve coşkulu anlar yaşattılar.
Editör: Haber Merkezi