Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in ada ilçesi Marmara’da birçok tesisin hizmete verildiği toplu açılışlar yapıp temel attı. 
Marmara Adalar Belediyesi’nde yerel yöneticiler ve ada halkının yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Uğur, Balıkesir’in diğer ilçeleri gibi Marmara’yı da marka yapacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BASKİ’nin Atıksu Arıtma ve Kanalizasyon inşaatının temelini attı. Ardından Marmara Adası İskele’de temeli kısa süre önce atılan ve ilçenin büyük bir sorununu ortadan kaldıran Yolcu Bekleme Salonu’nu hizmete açtı. 
Başkan Uğur, toplu açılışlarda yer alan Marmara Adası Halı Saha açılışı ile yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Marmara Adası Sahil Güvenlik Komutanlığı Hizmet Binasının açılışlarını gerçekleştirdi. 
Yine Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatif Binası, Marmara Adası Şadırvan açılışı, Marmara Saraylar Mahallesi Çok Amaçlı Spor Tesisi ve Marmara Saraylar Mahallesi Çocuk Parklarının da açılışlarını yapıp bu tesisleri hizmete sokan Başkan Uğur, Marmara ilçesindeki hizmet ve yatırımların bundan sonra da süreceğini, yakın bir zamanda Topağaç Mahallesi’nde devam eden Atıksu Arıtma Paket Tesisinin de hizmete açılacağını söyledi.
BALIKESİR PLAKASI GİBİ 10 NUMARA BİR İL OLACAK..
Balıkesir’in çok geniş ve zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu, tüm zenginlikleri barındıran önemli bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Uğur,  iki yılda Balıkesir’in her köşesine dokunduklarını bildirdi. 
Ulaşımda büyük bir devrimin gerçekleştiğini, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Uğur, Balıkesir’i plakası gibi 10 numara bir il yapmak istediklerini, bunun için de gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
 Maramar Adalarına yapılan hizmetlerden örnekler veren Uğur, şöyle konuştu: 
"İstiyoruz ki Balıkesir’i plakası gibi 10 numara bir il yapalım. Nasıl ki Türkiye’nin 2023 hedefi ülkemizi gelişmişlik olarak ekonomide dünyanın 10. ülkesi yapmak; Balıkesir’imiz de ekonomik gelişmişlik olarak Türkiye’de 10. İl yapalım istiyoruz. Balıkesir sosyal hayatta gelişsin, yaşanılabilir bir il olsun. Burada yaşayanlar dışarıya gitme ihtiyacı hissetmesin. Daha dünyanın her yerinden insanlar Balıkesir’e gelsinler. Marmara’ya gelsin, Topağaç, Saraylar, Çınarlı’ya gelsinler. Buralar değerli hale gelsin. İşte bunun için çalışıyoruz,” 

SÜLEYMAN AKSOY: “ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”
Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ise, Ada halkının yıllardır sıkıntısını çektiği kanalizasyon ve arıtma sorunun çözümü noktasında büyük bir adım atıldığına değindiği konuşmasında, yeni hizmetlere kavuşmanın da haklı sevincini yaşadıklarını belirtti. 
"Büyükşehir Belediye Başkanımız arkamızda olduğu sürece sırtımız yere gelmeyecektir." diyen Aksoy, "Adalar tarihinde görmediği hizmetleri tek tek alacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a bir defa daha teşekkür ediyorum. Ahmet Edip Uğur ağabeyimin olduğu yerde huzur var, mutluluk var, hizmet var. Allah başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi