Vali Ersin Yazıcı yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımlayarak önemli mesajlar verdi.
HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİK DİLİYORUM
Vali Ersin Yazıcı yayımladığı yeni yıl mesajında, yeni yılın Balıkesir için birçok güzel gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olacağı inancını dile getirerek," Balıkesir'de yeni bir yıla sizlerle birlikte girmenin huzurunu yaşarken, 2017 yılının ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Sizlerin ve ailelerinizin yeni yılı, sağlık ve mutluluk içerisinde geçirmesini temenni ediyorum." dedi.

2017 YILINDA ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ
En büyük sermaye olan birlik ve beraberliğin 2017 yılında daha da güçleneceğini, halkın daha mutlu, daha huzurlu ve güvenli günler yaşayacağını ifade eden Vali Yazıcı, şunları kaydetti: " Sevgili vatandaşlarım, toplum içindeki birlik, beraberlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirmemiz 2017 yılında öncelikli hedefimiz olmalıdır. Onurlu görevi devir aldığımız günden bu yana Balıkesir halkı için gece gündüz, saat mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Balıkesir Valisi olarak bütün hemşehrilerime 2016 yılında yapmış olduğumuz projelere vermiş oldukları destekten dolayı, minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. 2017'yi ilimizin kültürel, eğitim, bilim, sanayi, sağlık, tarım, turizm gibi birçok alanda daha yüksek hedeflere taşımak üzere çalışmalar yapacağımız bir yıl olarak hedeflemekteyiz. Bu vesileyle, geçmişte olduğu gibi 2017 yılında da Balıkesir Valiliğimiz ve Devletimizin bütün kurumları olarak, tüm vatandaşlarımızın yanında olacağımızı ve kapılarımızın sizlere açık olduğunu hatırlatmak istiyorum." dedi.
ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI, ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

En değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Balıkesir'in geleceği açısından çok önemli olduğuna inandığım iki konuyu vurgulamak istiyorum. Bunlardan ilki eğitim, ikincisi ise disiplinli çalışmadır. Eğitim konusuna çok önem vermemizi, ana-babaların çocuklarını evrensel değerlere inanan aydın kişiler olarak yetişmelerini teminen her düzeyde eğitime yönlendirmelerini; Devletimizin bu alanda sağladığı tüm olanakları sonuna kadar kullanmalarını önemle tavsiye ediyorum.  Okumak ve çalışmak, bizlere yol gösteren temel ilkeler olmalıdır. Unutmayalım ki, ancak eğitimle ve çalışmayla sağlanacak başarı, sizlerin sanattan bilime, hayatın her alanında daha saygın ve söz sahibi bireyler haline gelmesini sağlayacaktır. Bu yeni yıl mesajı dolayısı ile bir kez daha toplumun temelini oluşturan ailemize önem verelim diyorum. Hepinizin bildiği ve inandığı gibi, çocuklarımız geleceğimizdir, onurumuzdur. Onların eğitimi sadece kendilerine fayda sağlamakla kalmayacak, ailesine, ilimize ve her şeyiyle bağlı olduğumuz Türkiye'ye yarar sağlayacaktır.  Çocuklarımıza en iyi eğitimi vermeye çalışmak en önemli görevimiz olmalıdır. Şimdi çalışma zamanı, çok çalışacağız. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız." dedi.
TARİHİN EN ANLAMLI, KAHRAMANCA DİRENİŞLERİNDEN BİRİSİ

2016 yılının, yurdumuzda ve yakın çevresinde de yeni gelişmelere sahne olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Bu yıl, güzel günlerin yanında, vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik terör saldırıları karşısında milletçe büyük öfke duymaktayız. Halkımızın bir bütün olarak dişini, tırnağına takarak, çok zor şartlarda 15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan FETÖ saldırılarına karşı Türkiye'nin dört bir yanında verdiği mücadele, tarihin en anlamlı, kahramanca direnişlerinden biridir. Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Koca Seyit'in torunları Balıkesirli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Ülke tarihimizin en alçak darbe teşebbüslerinden biri olan bu hain eylem, milletimizin, güvenlik güçlerimizin, cesur duruşu yanında, sizin gibi kara gün dostlarımızın desteğiyle boşa çıkarılmıştır. Türk halkı ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Bunların bir daha yaşanmamasını gönülden diliyorum."dedi.
DIŞ MİHRAKLARIN OYUNUNA GELMEYELİM

Devletimizin kararlı tutumu; tüm güvenlik güçlerimizin cansiperane uğraşlarıyla terörün kökünün de kazınacağına inancının tam olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Sizlerin buradan şehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine gösterdiğiniz duyarlılık ve dayanışmadan ötürü hakikaten gurur duyduğumuzu söylemek istiyorum. Onları unutmamalıyız. Onlar bizim iftihar kaynağımızdır. Bu bağlamda, şehitlerimizi bir kez daha yâd ediyor, ne şekilde olursa olsun, her türlü terörist hareket ve faaliyetleri lanetliyorum.  Aynı şekilde, Suriye'de yaşanan insanlık dramına karşı sizlerden toplanan yardımlara da burada atıfta bulunmadan geçemeyeceğim. Suriye'nin değişik bölgelerinde yaşayan masum vatandaşlara gösterdiğiniz yardımsever özelliğinize övgüler bir kez daha göğsümüzü kabartmıştır. Hepinize içten teşekkür ediyorum. Yeter ki birbirimizi sevelim, farklı düşüncelere saygı duyalım, terör odaklarının ve dış mihrakların oyunlarına gelmeyelim." dedi.
DAHA NELER İLE BAŞLAYAN CÜMLELERİN ŞEHRİ
Balıkesir'in turizmden hak ettiği payı alması adına yeni yılda da tüm imkânlarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Balıkesir'in tanıtımı için her zaman olduğu gibi 2017 yılında da yurt içinde ve yurt dışında önemli çalışmalara imza atacağız. Balıkesir'i, Balıkesir'in kültürel ve doğal güzelliklerini anlatacağız. Bu güzelliklere ilgi duyan herkesi, 'Daha neler ile başlayan cümlelerin şehri Balıkesir'e davet ediyoruz." dedi.

TÜRKİYE'Yİ DOYURAN İL
Balıkesir'in ilerlemesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirten Vali Yazıcı, "Türkiye'yi Doyuran İl Balıkesir'de karşılamaya hazırlandığımız 2017 yılında da her alanda gelişme kaydedeceğine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle sizlere ailelerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yıl dilerken, yeni yılın huzur, barış ve istikrar getirerek dünyada süregiden çatışmaların sonlandığı yıl olarak tarihe geçmesini diliyorum." şeklinde mesajını tamamladı.
Editör: Haber Merkezi