YILLARDIR kolonyası, kavunu, kaymağı ve kızlarıyla yedi düvele nam salan Balıkesir, ulaşımdan eğitime, sağlıktan turizme kadar her alandaki altyapı  eksikliklerini giderdi.  "Marka Şehir” olmak için tanıtım atağına kalktı.


Türkiye’nin yeni parlayan yıldızı olmayı hedefleyen Balıkesir, sahip olduğu zenginlikleri ‘Anadolu’nun Sesi’ programıyla dünya pazarına sundu. 

Vali Yılmaz Arslan, “Müthiş zenginliklere sahip Balıkesir’e yatırım yapmak isteylene kocaman açık kapımız var”  dedi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TRT’nin TRT Anadolu kanalında yayınlanan ortak programı Anadolu’nun Sesi’ne bu sabah Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan konuk oldu. 

Balıkesir’in yüzölçümü olarak Türkiye’nin 12, nüfus olarak da 17. büyük ili olduğunu anlatan Arslan, özellikle tarım ve hayvancılığın çok geliştiğini ve bu yüzden Balıkesir’i “Türkiye’yi doyuran il” olarak nitelediklerini belirtti. 

Tarıma dayalı sanayin de oldukça geliştiğini ifade eden Arslan, havaalanı ve otoyol yatırımlarının tamamlanmasıyla ilin sanayi yatırımları açısından cazibesinin artacağını söyledi. Arslan ülkede yazlıkçılık olayının da ilk kez Erdek’te başladığını kaydetti ve amaçlarının artık yabancı turistleri çekmek olduğunu bildirdi. 

 

Maden ruhsatı sayısında da Türkiye’de Balıkesir’in ilk sırada yer aldığını dile getiren Arslan, özellikle bor, mermer ve ametist açısından dünyada sayılı rezervlere sahip olduklarını vurguladı. 1992 yılında kurulan Balıkesir Üniversitesi’nde öğrenci sayısının 34.000’e ulaştığını belirten Arslan, yaklaşık 120 yayın organı, 9 radyo ve 2 televizyona sahip ilin güçlü bir basın geleneğinin olduğunu ve yerel medyanın idare ile ahenk içinde önemli bir işlevi yerine getirdiğini sözlerine ekledi. 

Programa canlı telefon bağlantısıyla katılan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı, hem Bandırma hem de Balıkesir’deki iki organize sanayi bölgesinde boş yer kalmadığını ve sanayileşmede Balıkesir’de önemli adımların atıldığını ifade etti. 
 

Programın ikinci canlı bağlantı konuğu Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mahir Alkan, üniversitenin halen 9 fakülte, 6 yüksek okul, 5 enstitü ve 6 meslek yüksek okulu kapsamında hizmet verdiğini anlattı ve toplumsal bütünleşme çerçevesinde çeşitli etkinliklerle Balıkesir’in sorunlarını gündem getirdiklerini ve ili tanıttıklarını sözlerine ekledi. 

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ise yerel basının üzerine düşen görevi yaptığını anlattı ve ilin birçok alanda Türkiye lideri olmasına karşın markalaşma yolunda eksiklikleri olduğuna dikkat çekti. 
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kula ile Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, bir teknokent kurulacağını ve burada arge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verileceğini kaydettiler ve kuruluşlarının etkinliklerinden bahsettiler.

 

Editör: Haber Merkezi