Balıkesir'in Yeni Nesil Gazetesi balikesirim.net ilimizin gündemine damga vuran haberleri sizler için derlerken, ITS Medya, Ajans Press ve PRNet ise,Türkiye ve dünyanın 2018 yılı boyunca en çok konuştuğu haberleri seçti.
2018'de en çok konuştuğumuz haberler belli oldu

Yıl boyunca aylara göre en çok konuşulan haberleri aşağıda sizler için derledik;

OCAK

-Türk sinemasının duayen isimlerinden Münir Özkul, İstanbul’da 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

- 2018 Balıkesir'in diriliş zamanı olacak - BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Sındırgı, Bigadiç ve İvrindi'de düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İlçe Danışma Meclislerine katıldı. Burada konuşan Başkan Zekai Kafaoğlu, “Balıkesir’in kuruluşu var, kurtuluşu var 2018 yılında diriliş zamanı olacak” dedi.

-‘Zeytin Dalı’ harekâtını Genelkurmay Başkanlığı saat 17.35’te yaptığı yazılı bir açıklamayla dünya kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, harekâtın sadece PYD-YPG/PKK güçlerine karşı değil aynı zamanda terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik olduğu da vurgulandı.

-Afganistan’ın başkenti Kâbil’de bulunan Intercontinental Oteli’ne önceki gece yapılan saldırı ve baskın, saldırganlarla güvenlik güçleri arasında süren 13 saatlik çatışmaların ardından dün sona erdi. Afgan yetkililer, 20’ye yakın kişinin hayatını kaybettiğini, 10’dan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.
Böyle cenaze töreni görülmedi!

- Balıkesir şehit cenaze törenleri dışında en geniş katılımlı bir cenaze merasimine sahne oldu. Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'nın vefat eden ablası Faika Özkul'un cenazesi, Balıkesir'de siyasi yelpazenin her kesimi yanında birbirleriyle adeta kanlı bıçaklı olan isimleri bile bir araya getirdi. Başsağlığı dilemek isteyen vatandaşlar Paşa Camii bahçesinde uzun kuyruklar oluştururken, Kula ailesinin kabulü saatlerce sürdü.
 

ŞUBAT

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 59 yıl sonra bir ilk olan Vatikan ziyaretinde Papa Françesko ile görüştü. Papa, Apostol Sarayı’nda konuklarını ağırladığı Kütüphane Salonu’ndaki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşıladı.

-Ankara Büyükelçisi’ni resmi olarak geri çekerek Türkiye ile diplomatik ilişkilerini askıya alan Hollanda’da parlamento, 1915’te yaşananları “Ermeni Soykırımı” olarak tanıdı. Hollanda Parlamentosu’nun alt kanadı, kararı tanıyan iki yasa tasarısını onayladı.

Sevdiği kızı alamayınca katliam yaptı

- Balıkesir Havran'da dehşet veren olay! 26 yaşındaki Ali Saral, ailesiyle birlikte kız istemeye gitti, iki aile arasında tartışma çıktı. Eve dönen Saral, av tüfeğini alarak gittiği kız evini bastı. Katliam yapan cani 3 kişiyi öldürdü, biri 2 yaşında çocuk 4 kişiyi yaraladı. Psikopat katil, yaptığı katliamı cep telefonu ile kaydederek sosyal medya hesabından canlı yayınladı. Kayıplara karışan cani her yerde aranırken, Facebook çığ gibi gelen tepkiler üzerine paylaşımı 14 saat sonra kaldırdı.

-Afrin harekâtında düşen helikopterde bulunan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın hikâyesi yürekleri burktu. Karaman’ın ailesi İzmir’de yaşıyordu. Habibe -Uğur Salim Karaman çiftinin üç çocuğundan biriydi. ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi olan Karaman’ın sekiz yıllık eşi Duygu da aynı üniversitede Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisiydi. Karaman’ın dedesi ve babası da polisti.

- AYVALIK'ın Altınova Mahallesi'nde yaşayan 76 yaşındaki Atila Yüksel geçirdiği kalp krizi öldü. İlginç olay ise bundan sonra gelişti.   Yüksel'in defin işlemi için Belediye'ye giden oğlu Özgün Yüksel, babasının vasiyeti üzerine dini tören yapmayacaklarını, tabutla birlikte toprağa vereceklerini, imam ve cemaat de istemediğini bildirdi.

-İran’da dün başkent Tahran’dan havalandıktan sonra İsfahan eyaleti yakınlarında dağlık alana düşen Aseman Hava Yolları’na ait yolcu uçağında 6’sı mürettebat 66 kişinin bulunduğu bildirildi. Havayolu şirketi kazada kurtalan olmadığını açıkladı.

AK Parti - MHP ittifakının adı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısının ardından AK Parti - MHP ittifakının adını ilan etti. Erdoğan, ititfakın "Cumhur" adı altında yapılacağını açıkladı.

-Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini mayıs ayında Kudüs’e taşıyacağını açıklamasına tepki gösterdi. Dışişleri açıklamasında ABD’nin kararını ‘son derecece kaygı verici’ diye nitelendi.

-Amerikan uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, 7 Şubat’ta dünyanın en güçlü roketi FaiconHeavy’yi uzaya fırlattı.

MART

-Zeytin Dalı Harekâtı’nda 47 gün geride kalırken hava koşullarının da düzelmesiyle kritik Cinderes beldesi merkezine yönelik operasyonları hızlandıran Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’e kuzeydoğudan açılan yolu kontrol eden ve PYD/PKK’nın doğu kanadındaki önemli savunma hatlarından biri olan KafrCenne köyünü ve Maçale köyünü de teröristlerden temizledi.

Bebeğini konuşuyor diye öldürdü
- Balıkesir'de bir gencin, sevdiği kızın kendisiyle evlenmesine karşı çıkılması üzerine yaptığı katliamın izleri henüz silinmeden yeni bir tüyler ürpertici olayla sarsıldı. Kan donduran yine Körfezden geldi. Kalp krizinden öldüğü sanılan 4 yaşındaki Kuzey Efe'yi gürültü yapıyor diye babasının boğduğu ortaya çıktı.

-İş kadını Mina Başaran ve 7 arkadaşını taşıyan özel uçak, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye dönerken İran’da düştü. Mürettebatı 2 kadın pilot ve bir hostesten oluşan uçaktan kurtulan olmadı.

-Bazı kişilerin kolay para kazanma hevesiyle dâhil olduğu Çiftlik Bank battı. Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç bayilerle bir toplantı yaparak “Ben de kandırıldım, başınızın çaresine bakın.” Dedi. Para yatıranlar için ise kötü haberi genel müdür verdi; “Mehmet Aydın’a ulaşamıyorum.”

Tosuncuk Balıkesir'den 100 milyon götürdü!

- Kurduğu sanal çiftlikle 77 bin kişiyi 1 milyar 300 milyon lira dolandıran "Tosuncuk"un mağdurları arasında çok sayıda Balıkesir'li de var. Balıkesir ve Bandırma'da şatafatlı duyuru ve gösterilerle açılışları yapılan Çiftlik Bank bayileri sırra kadem bastı. Telefonlar ve sosyal medya hesapları kapatıldı. Aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu Balıkesirlilerin "Tosuncuk" lakabı takılan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'a kaptırdığı para 100 milyon lira olarak telaffuz ediliyor.

- ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan gelen daveti kabul ederek, mayıs ayında bir araya gelme kararı aldı.

-Ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti.

- Rusya’da yapılan başkanlık seçimlerinde yüzde 76.69 oy alanVladimir Putin dördüncü kez başkan seçildi.


- BALIKESİR'in "Anadolu Beyi" diye anılan eski Sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı, hayat tecrübesini gençlerle paylaştığı toplantıda, Balıkesirle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Kimi noktalarda bilinenleri tekrarlayan Yırcalı, "biz kendimizi dövmeyi severiz" şeklindeki sözleriyle tokat etkisi yarattı.

-Fransa’nın güneyindeki Trebes kasabasında silahlı bir saldırgan, bir süpermarketteki kişileri rehin aldı. Üç kişiyi öldüren Fas asıllı terörist, polisin gerçekleştirdiği operasyonda öldürüldü.

-Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook’tan elde edilen verilerle, 2016 ABD başkanlık seçiminin ve Brexit referandumunun etkilenmesine yönelik çalışmalar yapıldığının ortaya çıkmasıyla başlayan kriz büyüyor. İngiltere Bilgi Komisyonu’na (ICO) bağlı görevliler, Facebook’ta çok sayıda hesaba gizli erişim sağlayarak veri ihlalinde bulunduğu belirtilen Cambridge Analytica’nın Londra’daki ofisine baskın düzenledi.

-Taksiciler ve UBER arasındaki tartışmanın ardından taraflar buluşuyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci. UBER ve taksicilerin aynı masaya oturarak sorunu çözeceğini bildirdi.

NİSAN

-Doğan Medya Grubu resmen Demirören Grubu’nun oldu. Doğan Holding çatısı altında bulunan Yaysat, Posta, Hürriyet, Fanatik, DHA, Kanal D, CNN Türk, Teve2 ve D Smart Demirören Grubu bünyesine geçti.

Alim Sıddık Naci Eren Hakk'a yürüdü

- Balıkesirli Alim Sıddık Nâci Eren Efendi Hazretleri Hakk'a yürüdü. Bir süredir tedavi görmekte olan 93 yaşındaki Naci Eren Efendi'nin cenazesi 25 Nisan Çaşramba günü defnedilecek.

- Balıkesir Sanayi Odası Başkanlığına Hasan Eğinlioğlu seçildi. Odanın hizmet binasında gerçekleştirilen ve mevcut Başkan İsmail Uğur'un aday olmadığı seçimde, mavi liste ile iş adamı Hasan Eğinlioğlu ve beyaz liste ile Selçuk Savaş yarıştı. Seçimi, Kula ve Yırcalı ailesinin desteğindeki Eğinlioğlu kazandı. 
 

- Balıkesir'de iş, siyaset, esnaf ve medya dünyasının gündemini günlerdir meşgul eden ve hararetli tartışmaların yaşandığı Ticaret Odası seçimlerinin sonucunu Faruk Kula belirledi. Ünlü işadamının oğlu Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Odası'nın yeni başkanı oldu. AK Parti ve MHP destemli "Yeşil Hareket" adayı Kerem Kırımlı tüm komiteleri kaybederek hezimete uğradı.

-Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne elinde tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan B., 4 akademik personeli öldürdü. Volkan B., fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu. Yaşanan olayın ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin (ESOGÜ), Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen görevinden istifa etti.

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek erken seçimde 100 bin imzayla aday olacağını açıkladı.

- Balıkesir'de kamu yatırımlarından nasibini alamadığı için yıllar yılı "batının doğusu" diye anılan Dursunbey, makus talihini yenme noktasında dev bir adım daha attı. Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan döneminde bir çok eksikliğini gidererek açığı kapatmaya başlayan ilçe, göçü durduracak Organize Sanayi Bölgesi projesini de hayata geçirdi. OSB ihalesi 6 Haziran'da yapılacak ve bir yıl içerisinde yatırımcıların hizmetine sunulacak.

Karesi, Balıkesir'e 2 ödül birden getirdi

- Balıkesir'in Karesi Belediyesi, "Sağlığı Geliştiren Şehir Karesi" ve "Bilinçli Anneler Karesi’de" projeleri ile Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulamalar Yarışması'nda iki ödüle birden layık görüldü. 

-Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Güney Kore lideri Moon, 65 yıl sonra iki ülke arasındaki barış adımı atarak bir araya geldiler.

-Esed rejiminin 7 Nisan’da Doğu Guta’da düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetti.

-Küba’da bir devir sona erdi; 1959 yılından beri devam eden Castro liderliği bitti.

-Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, Kadınlar CEV Kupası finali rövanş maçında Belarus temsilcisi Minchanka'yı 3-0 yenerek, şampiyonluğa ulaştı.

-Fenerbahçe tribünlerinden atılan bir kırık koltuk parçası kafasına isabet eden Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş yere kapaklandı. Önce kafasına buz torbası koyan Güneş bir süre kulübede oturdu, daha sonra soyunma odasına gitmek üzere koridora giren Güneş, fenalaşarak yere düştü. Derbide yaşanan olaylar, Türk futbol tarihine kara bir gün olarak geçti.

MAYIS

-Göreve geldiğinden bu yana müttefikleriyle sürtüşmeye girmekten ve verdiği ültimatomları hayata geçirmekten çekinmeyen ABD Başkanı Donald Trump, İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararı aldı.

- Balıkesir Ayvalık'ta limandan deniz patlıcanı toplamak için ege karasularına açılan 5 kişinin içinde bulunduğu 'Belinay' isimli tekne, fırtına nedeniyle alabora oldu. 1 kişi kurtarılırken, kayıp 4 kişiyi bulmak için seferberlik ilan edildi. Gençlerin cesetlerdine ileriki günlerde ulaşıldı. 

-ABD’nin İsrail’deki büyükelçililiğini Kudüs’e taşıma kararı Müslüman dünyasında büyük tepkilere neden olsa da o tarihi karar gerçekleştirildi. ABD Başkanı Donald Trump’ın ve İsrail devlet erkânının katıldığı törenle, büyükelçilik binası Kudüs’ün Arnona bölgesinde açıldı.

Balıkesir'imize şehit ateşi düştü.

- Balıkesir'e şehit ateşi düştü. Balıkesir Karesi ilçesi kırsal Yağcılar Mahallesi'nde yaşayan kardeşimiz Patlayıcı Madde İmha Timi İstihkam Astsubayı Cemil Erkek, Afrin'de arama tarama faaliyetleri sırasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucunda şehit oldu

-24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Muharrem İnce oldu.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin gündeminde bir af düşüncesinin kesinlikle olmadığını bildirerek af tartışmalarına son noktayı koydu.

- Balıkesirspor Kulübü her yönüyle son yılların en güzel tablosunun oluştuğu genel kurulunda yeni başkanını seçti. Bal-Kes'in isim sponsoru BALTOK'un genel müdürü Mustafa Bahçeci kırmızı-beyazlı kulübün yeni başkanı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kulübün 38 milyon lira açıklanan borcu için "büyük rakam değil" ifadesini kullandı. Taraftarların "benzinlik istiyoruz" tezahüratlarına da "o iş kolay" karşılığını verdi. .

-FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin 151 kişinin yargılandığı davada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, 86 sanık için birer kez, 36 sanık için de 6 ila 29’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

- Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde sonucu merakla beklenen başkanlık yarışının galibi "tecrübe" oldu. Seçimlerden zaferle çıkan Fehmi Erdem, Bandırma ve Edremit'i arkasına alarak rakibi Rıza Tekin'e fark attı. Şoförler Odasındaki yenilginin rövanşını aldı. Erdem'in 345 oyla kazanan yönetim listesinde merkezden Necdet Erkan ile Hasan Yıldız yer aldı. 250 oyla kaybeden Tekin'in ise birlikte hareket ettiği merkezdeki oda başkanlarından İsmail Balaban dışındakilere listesinde yer vermeyip satışa getirdi! 

Böyle bir kaza ancak bizde olur!

- Balıkesir'de bugün meydana gelen ve iki kişinin can verdiği trafik kazası saniye saniye güvenlik kameralarına yansırken "böyle kazalar ancak bizim ülkede olur" dedirtti.

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milliyetçi-ülkücü hareketin devletin dara düştüğü her dönemde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, “Cumhur İttifakı, 2023’ün güçlü Türkiye’sini şekillendirecek ve tarihin akışını değiştirecektir” dedi.

Balıkesir'i yasa büründüren ölüm

- Balıkesir'i yasa büründüren ölüm. İllet hastalık güzel bir insanı daha yaşamdan kopardı. Balıkesir sosyal hayatının sevilen isimlerinden Türk Hava Kurumu eski başkanı İlhan Güzel amansız hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. Sevenlerini yasa büründüren haberi, Güzel'in kızı duyurdu.

-Galatasaray ligin 34. Haftasında deplasmanda Göztepe’yi 1-0 mağlup ederek 21. Şampiyonluğunaulaştı.

Edip Uğur yoğun bakımda

- BALIKESİR siyasetinin son 35 yılına damga vuran isimler arasındaki AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hastaneye kaldırıldı.. Bilincinin açik olduğu öğrenilen Edip Uğur'a, bazı tetkikler daha yapılacağı belirtildi. 

-Üst üste dört kez finalfour heyecanı yaşayan Fenerbahçe Doğuş, Euroleague finalinde Real Madrid’e mağlup olarak ikinci oldu.

HAZİRAN

-Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu’nda seçimi kazanan Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün yeni başkanı oldu.

Sabri Uğur'u saygıyla anıyoruz

- BALIKESİR'in efsane belediye başkanı Sabri Uğur'u saygıyla anıyoruz Bir yıl önce bugün Rahmeti Rahmana kavuşan yeni Balıkesir'in mimarlarından belediye eski başkanımız Sabri Uğur'u, saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz.

-Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

-ABD başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Singapur’daki tarihi zirvede 38 dakika baş başa görüştü.

-Sakarya Sapanca’da ormanlık alanda acı içerisinde inleyen, bacakları ve kuyruğu kesilmiş bir yavru köpek bulundu. Şahit oldukları vahşet karşısında tüm Türkiye gözyaşlarına boğuldu.

- Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ninMenbiç’ten çekilmesinin sağlanması için Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakatın askeri ayağıyla ilgili ilk somut adım atılırken; TSK Menbiç kırsalında bayrak gösterdi.

-24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimleri tamamlandı. Yüzde 52,6 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirken, Ak Parti mecliste yüzde 42,60 oy oranında kaldı.

- 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan seçimler sonucu TBMM'de 27. Dönemde Balıkesir'i  AK Parti'den Av. Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Pakize Mutlu Aydemir, CHP'den Ahmet Akın, Fikret Şahin, Ensar Aytekin ile İYİ Parti'den  İsmail Ok temsil edecek. 

-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ardından ilk kez konuştu ve “Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir. Parlamentoda çoğunluğunu kaybetti” dedi. Dokuz ay sonra yerel seçimlerin yapılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına “Koltuk sevdasına tutulanların partimizde yeri yoktur” yanıtını verdi.

- 24 Haziran 2018 Balıkesir 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi Sonuçları... Cumhur İttifakı partilerinden MHP hayal kırıklığı yaşarken, AK Parti 5 milletvekilliğini kazanarak büyük bir zafer elde etti. CHP milletvekili sayısını korurken geçen seçime oranla yüzde 4 oy kaybetti. İyi Parti Türkiye ortalamasının üzerine oy topladı!

- Balıkesir  amatör sporunun çilekeş ismi, sporcuların "ahmet abisi", yöneticilerin "yardımcısı", spor gazetecilerinin "duayeni" Ahmet Acaröz vefat etti.
 

TEMMUZ

-Türkiye, Ankara’da cansız bedeni toprağa gömülü bulunan 8 yaşındaki Eylül’ün şokunu atlatamadan, Ağrı’nın Bezirhane köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in cesedinin bulunmasıyla bir kez daha kahroldu.

- Altınoluk'ta 2 ölü, 3 tutuklu.  Ünlü tatil merkezi Altınoluk'ta iki grup arasında çıkan ve iki genç insanın ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı olaydan sonra gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklandı.

-Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen yangınlarda en az 80 kişi yaşamını yitirirken, yaşanan afet Yunanistan tarihinin en büyük yangın felaketlerinden birine yol açtı.

Oğluyla yanyana defnedildi

- Oğluyla yanyana defnedildi Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden Balıkesir, siyaset, iş, eğitim ve basın dünyasının sevilen isimlerinden Selahattin Yay, 13 yıl önce bugün trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Emre'nin yanı başına defnedildi.

-Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle parlamenter sistemin tarihe karıştığı 24 Haziran seçiminin ardından, 27’nci dönem milletvekilleri TBMM’deki tarihi oturumda yemin etti.

- 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Ali Hikmet Paşa Meydanı’na ‘Milli İrade Kürsüsü’ kuruldu. Vatandaşlar ‘Milli İrade Kürsüsü’ne çıkarak 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlattı, FETÖ’cü hainleri bir kez daha lanetledi, demokrasiye sahip çıktı.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM Genel Kurulu’nda geçici Meclis Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz’dan mazbatasını alıp, yemin ederek görevine başladı.

-Meclis Genel Kurulu’nda 3. Turda 335 oy ile meclis başkanı Binali Yıldırım oldu.

-İsrail askerlerini tokatlarken görüntülenen, bu nedenle Aralık 2017’de gözaltına alınan ve “Filistin’in cesur kızı” olarak anılan 17 yaşındaki Ahed Temimi ile annesi serbest bırakıldı.

-CİNER Medya çatısı altında 9 yıldır yayın yapan Habertürk gazetesi, reklamların azalması ve artan baskı maliyetleri nedeniyle yayın hayatına son verdi.

-Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında 24 kişi öldü 124 kişi yaralandı.

Bal-Kes aşığı işadamına son görev

- Bal-Kes aşığı işadamına son görev. Kalp ameliyatı sonrası nekahet dönemi için gittiği Altınoluk'ta geçirdiği ani rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede vefat eden Balıkesirspor eski yöneticilerinden iş adamı Levent Gülmezoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

-Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olan fotoğrafının ardından gelen eleştirilere son noktayı koyarak Almanya milli takımını bıraktığını açıkladı.

- Balıkesir’de gazeteci Emin Buldan gözaltına alındı.. Buldan hakkında, aralarında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun da bulunduğu kentteki bazı kişilere yönelik şantaj yaptığı iddiası 15 ayrı şikâyet başvurusu var. 

-Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı açıklama ile bedelli düzenlemesinin birkaç saat içinde Meclis’e sunulacağını kamuoyuna duyurdu. Turan, düzenlemede 25 yaş sınırı, 21 gün askerlik süresi ve 15 bin lira bedel öngörüldüğünü bildirdi.

- 15 Temmuz şehitlerimizi anıyoruz- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda Şehit düşen Özel Harekât Polis Memuru Turgut Solak mezarı başında anıldı.

-15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da toplanan Bakanlar Kurulu kararı ile başlayan OHAL süreci sona erdi.

-21. yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması gerçekleşti. Dünya ve Mars gezegenlerinin birbirine en yakın konuma geleceği tutulma esnasında Dünya’nın gölgesinin altında kalan Ay, bakır rengini aldı.

- BALIKESİR'de meydana gelen trafik kazasında, düğünden dönen grubu taşıyan minibüs, şarampole uçtu; 2 kişi öldü, 6'sı aynı aileden 8 vatandaş yaralandı. 

-Fransa, 2018 Dünya Kupası’nda Hırvatistan’ı 4 golle devirerek 20 yıl sonra ikinci kez dünya kupasının sahibi oldu.

AĞUSTOS

-Terör örgütü PKK’nın hain saldırısına kurban giden Nurcan Karakaya(26) ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’nın ölümü, Tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Henüz bir yaşını doldurmamış bir bebekle annesinin şehit edilmesi herkesi isyan ettirdi.

Bir anlık dikkatsizlik ölüm getirdi

- Balıkesir'de AK Parti Teşkilatınca "teşekkür turu" amacıyla giydirilerek yollara düşen otobüsle çarpışan otomobildeki biri çocuk iki kişi öldü. 

- CHP’DE imza krizi bitmiyor. Kurultay talebiyle topladıkları imzayı Genel Merkez’e ileten muhaliflere kötü haber geldi. CHP Genel Merkezi “Kurultay yok” dedi.

- Balıkesirspor Kulübü Başkanı Mustafa Bahçeci, "Şampiyon olur muyuz?" sorusuna çok konuşulacak cevap verdi: "İlk maçtaki mücadeleye bakarak ve bugüne değin izlenimlerimi dikkate alarak  kısa ve öz şunu söyleyeyim. Kesinlikle küme düşmeyiz. Bu önemli. Şampiyon olur muyuz?. İşte onu bilmem.."

Cenazesinde gözler şehir sosyetesini aradı!

- Balıkesir'in ünlü simalarının açılış etkinlikleriyle vefat törenlerinin vazgeçilmez ismi olması nedeniyle hemen herkes tarafından "sosyete imamı" diye anılan İsmail Küçük hoca son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde gözler şehir sosyetesini aradı!

Dursunbey Dursunbey olalı böylesini ilk gördü

- Balıkesir'in doğası, ormanları ve madenleri yanında insanıyla güzel ve değerli ilçesi Dursunbey'de büyük şenlik vardı. Saz mesire alanında bir araya gelen on binlerce insan unutamayacakları bir gün yaşadı.

Kanser onu da kısa sürede aramızdan aldı

- Bandırmalı gazeteci Sayim Alkazak, yakalandığı amansız hastalığa karşı verdiği mücadeleyi iki yılın sonunda kaybetti.

-ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasına yönelik sabaha karşı saat 05.30’da seyir halindeki araç içerisinden 6 el ateş edildi.

-Ekonomik zorluklar içinde bulunan Venezuela’da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya, bir törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü droneile saldırı düzenlendi.

-Nobel Barış Ödülü sahibi, eski Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan 80 yaşında hayata veda etti.

-ABD Başkanı Donald Trump,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk Lirası’nın ABD doları karşısında hızla düştüğünü” ifade ederek, Türkiye’den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdiğini duyurdu.

-Konya’daki Süper Kupa finalinde Akhisar Belediyespor, Galatasaray’ı penaltı atışlarında 5-4 mağlup ederek kupaya uzandı.

- Balıkesir'de iki aileyle yakınlarına Kurban Bayramı  sevincini acıya dönüştüren olayda,  12 ve 16 yaşındaki iki teyze çocuğu serinlemek için girdiği yangın havuzundaki balçık çamura saplandı ve boğularak yaşamını yitirdi. 

İyi geceler diyerek yattı, bir daha uyanamadı

- Balıkesir'de 17 yaşındaki bir kızın ani ölümü ailesi yanında herkesi üzüntüye  boğdu.  Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD)  2. Başkanı İrfan Ünsal ile emekli öğretmen eşi Zehra Ünsal'ın lise son sınıf öğrencisi  kızı Ece Sıla Ünsal, ailesine "iyi geceler" dilekleriyle vedalaşarak yattığı yatağından bir daha uyanamadı. 

- Tarihi Zağanos Paşa Camisi kubbesi altında Cuma namazını eda ettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaatin Cuma bayramını kutladı, şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

-200 metre finalinde RamilGuliyev 19.76 ile şampiyona rekoru kırarak birinci oldu. Kendi en iyi derecesini de geliştiren Ramil, dünya şampiyonluğunun ardından Avrupa şampiyonu da oldu.

EYLÜL

Bandırma ve Avşa Adası kabusu yaşadı!

- Bandırma ve Avşa Adası kabusu yaşadı! Balıkesir'in Bandırma ve Marmara Adası ilçeleri etkili olan yoğun yağış ve oluşan sel nedeniyle kabus dolu bir gün yaşadı.  Meteoroloji, Cuma günü Balıkesir için yeni bir uyarı verdi.

-Filipinler’in kuzey kıyılarını etkisi altına alan ve gücünden dolayı “süper” olarak adlandırılan MangkhutTayfunu’nun yol açtığı bir altın madenindeki heyelanda, en az 30 işçinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 60’ı geçti.

Çoluk-çocuk 82 kişi 7 metrelik botta!

- Ayvalık Çıplak Ada yakınlarında, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçmak isteyen 40'ı çocuk, 21'i kadın olmak üzere 82 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı.

-Tanzanya’da bir yolcu feribotunun Viktorya Gölü üzerinde alabora olması sonucu en az 136 kişi hayatını kaybetti.

- Spor Toto 1. Lig'de Balıkesirspor ile Ümraniyespor arasında oynanan karşılaşma, Balıkesirsporlu bir taraftarın sahaya atlayıp hakeme yumruk atması nedeniyle tatil edildi.

- Balıkesir'de ikinci Atatürk heykeli krizi. Çamlık Tepe'de devam etmekte olan "vizyon projesi" kapsamında kaldırılan Atatürk heykeli Balıkesir'de kriz yarattı. Sosyal medyadaki tepkiler üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "Kaldırdık ama yerine en büyüğünü dikeceğiz" açıklaması yaptı.
Balıkesir'de ikinci Atatürk heykeli krizi

-Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarda bulundu; denetim için McKinsey ile anlaşıldığını belirten Albayrak, Yeni Ekonomi Programı‘nın(YEP) üç ana başlığını açıkladı; dengelenme, disiplin, dönüşüm.

- Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Balıkesirspor-Ümraniyespor maçı ile ilgili kararını açıkladı. Kırmızı-Beyazlı takım kendi sahasındaki 2 maçı seyircisiz oynayacak. Ayrıca kulübe 100 bin lira para cezası verildi. Yarım kalan maçın 46. dakikadan itibaren oynatılması yönünde karar alındı. 
 

EKİM

Şehidimizin cenaze töreni ne zaman nerede?

- Balıkesir'e şehit ateşi düştü . Ülkemizin 40 yıldır sürdürdüğü terörle mücadeleye en çok şehit veren illerin başındaki Balıkesir'imize bugün Batman'dan gelen haberle yeni bir ateş düştü.Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer'in acı haberi memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bulunan baba ocağına ulaştı.

-İstanbul’un yeni havalimanı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yabancı konukların da yer aldığı törenle açıldı.

- Balıkesir'in Altıeylül Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir anıtı yeni bir ödüle daha layık görüldü. Fransa'da takdim edilecek ödülü almak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Strazburg'a giderek ödülü aldı.

-Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binası içinde öldüğü Suudi Arabistan tarafından 18 gün sonra kabul edildi. Ancak cesedin nerede olduğu açıklanmadı. Veliaht Prens Selman'a yakın üst düzey 5 istihbaratçı görevden alındı.

- Macaristan'daki Dünya Güreş Şampiyonasında kadınlar 76 kiloda mindere çıkan milli sporcumuz Yasemin Adar, dünya ikincisi oldu. Türkiye'nin gurur kaynağı Adar, Balıkesir'e gelişinde belediye bandosu eşliğinde, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu ve Güreş İl Temsilcisi Raşit Ataş ile ilimiz güreşçileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

-Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016’da suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen rahip Brunson 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmalardaki iyi halinden cezası 3 yıl 1 ay 15 güne indirilen ve adli kontrol şartları kaldırılan Brunson, cezaevinde kaldığı süre de göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Hakkındaki ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Brunson Türkiye’den ayrıldı.


- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Başkanı Suat Par görevden alındı. Yerine Orhan Dereli (soldaki) atandı. 

-Türkiye’de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alandaki en önemli temsilcisi olan Ara Güler, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

-Bu yılki Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü’nün sahibi Amerikalı James Allison (70) ile Japon TasukuHonjo (76) oldu.

-Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın duyurduğu Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı, tüm sektörlere yayılan bir ‘harekete’ dönüştü.

-Arda Turan, gece kulübünde tartıştığı şarkıcı Berkay’ın burnunu kırdı. Olay magazin dünyasına bomba gibi düştü.

-Demirören Medya Grubu’nun 5 gazetesinden biri olan Vatan, basılı yayın hayatına son verdi.

Balıkesir'de AK Parti İlçe Başkanı Mesut Baytekin görevinden istifa etti. Baytekin, Tekirdağ'da yürütülen FETÖ soruşturmasında adının geçmesi üzerine, partiye zarar gelmemesi amacıyla istifa kararı aldığını bildirdi.
 

KASIM

- Şarkıcı Sıla, “şiddet” iddiasıyla oyuncu sevgilisi Ahmet Kural’dan şikâyetçi oldu. Genç şarkıcı, kafasını duvara vurduğu, yerde sürüklediği, kül tablasıyla saldırdığı iddiasıyla yeni barıştığı sevgilisi Ahmet Kural hakkında hem suç duyurusunda bulundu hem de koruma istedi.

-İstanbul’da yapımı tamamlanan 5 millet bahçesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cinnet geçiren memur ortalığı kana buladı

- Balıkesir Valiliği'nde görevli ve çevresinde 'mülayim' biri olarak bilinen kişi, şehirde kabul dolu anlar yaşattı. Önce boşandığı eşini 10 yerinden bıçakladı, ardından Cuma namazına gitti, Cami çıkışında da bir başka kişiyi bıçakladı. Cami cemaati etkisiz hale getirip polise teslim etti. Götürüldüğü Emniyet'in 2. katından atlayarak intihara teşebbüs etti.

İş ve siyaset dünyasını yasa büründüren ölüm

- Balıkesir iş dünyasının yakından tanıdığı ve bir dönem milletvekili aday adaylığıyla siyaset dünyasına adım atan, ekonomi yazılarıyla rehber olan Gülcan Er vefat etti. 

-Türkiye’ye 2019 yılında 31,5 milyar metreküp doğalgaz taşımaya başlayacak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin en zor kısmı tamamlandı.

-Rus Donanması, Ukrayna Donanması’na ait iki zırhlı gemi ve bir römorköre karasularına girdikleri gerekçesiyle önce ateş açtı, ardından gemilere el konuldu.

- Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kendisine ve ailesine yönelik iddialar karşısındaki sessizliğini bozdu: "Bu müfteriler ve kiralık kalemler ile yargı önünde elbette hesaplaşacağız. Veremeyeceğimiz tek bir kuruşun hesabı yoktur. Bu iddialara cevap vermek bile bizim açımızdan büyük bir züldür" dedi.


- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan ettiği Ahmet Akın, seçim otobüsünü hazırlayıp yola çıktı. İlk durağı Balıkesir Alihikmetpaşa Meydanı oldu. Eşi ve evladıyla partililerini selamladı, projelerini anlattı. 

- AK Parti'de 40 ilden sonra bugünde (27 Kasım 2018)  aralarında Balıkesir'in de bulunduğu 20 ilin Belediye Başkan adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.  AK Parti kendi yönetimindeki 44 belediyenin başkanlarından aralarında Zekai Kafaoğlu'nun da bulunduğu 29'unu aday göstermezken, 15'i ile yola devam kararı aldı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ilan edildi.Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tebrik edip hayırlı olsun dileğinde bulunduğu Yücel, “çok çalışın, Balıkesir’i kazanın” talimatını verdi.

- Ayvalık'ta deniz içerisine kuracağı sistemle demir madeni çıkarmak isteyen özel şirketin talebi Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde tüm partilerin oylarıyla reddedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Ayvalık bizim göz bebeğimiz. Güzelliklerinin bozulmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.

ARALIK

Aday yapıldığını gazete ziyaretinde öğrendi
Levent Tellioğlu

- CHP Balıkesir'de Karesi, Sındırgı, Gömeç ve Gönen ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Buna göre, Karesi'de işadamı Levent Tellioğlu, Sındırgı'da Tuncay Öztürk, Gömeç'te Mehmet İrem Himam, Gönen'de ise İbrahim Palaz 31 Mart seçimlerinde CHP adayı olarak yarışa katılacak.
 

- Balıkesir'de Büyükşehir Belediye başkanlığı için yarışacak adaylar netleşmeye başladı. İP, CHP ile varılan mutabakat sonucu İsmail Ok'un adaylığını bugün (21 Aralık) bir kez daha ilan etti. Böylece Ahmet Akın'ın adaylığının geri çekilmesi netleşti. Gözler şimdi CHP Balıkesir teşkilatlarında. İl Teşkilatıyla 20 ilçede istifalar peş peşe gelebilir!

- AK Parti Balıkesir Teşkilatında alışagelmişin dışında hareketlilik gözleniyor. Bu akşam saatlerinde peşpeşe istifa haberleri geldi. Önce il başkanı Hasan Demiraslan, ardından ekibindeki sağ kolu Ragıp Başlı'nın istifa ettiği bilgisi siyasi kulislerde bomba etkisi yarattı. 

-ABD’nin 41’inci başkanı George H.W. Bush, cuma gecesi Houston’daki evinde 94 yaşında öldü.

-Tam 1 aydır hayat pahalılığı ve ekonomik kriz gerekçeleriyle her geçen hafta daha çok artan ‘Sarı Yelekliler’ eylemleri Fransa’dakaosa neden oldu.

Balıkesir CHP'de dananın kuyruğu koptu kopacak!

- Balıkesir CHP'de dananın kuyruğu koptu kopacak! Kılıçdaroğlu, Ahmet Akın'la ilgili kararı onaylaması halinde partinin Balıkesir'deki il, ilçe, gençlik ve kadın kolları teşkilatları istifalarını verecek.

-Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere saat 06.30 sıralarında Yenimahalle’deki gardan 206 yolcuyla hareket eden yüksek hızlı tren, 8 dakika sonra Marşandiz İstasyonu’na ulaştığında aynı hat üzerinde yol kontrolü yapan kılavuz trenle çarpıştı. Kazada 3’ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti.

-Fenerbahçe Ersun Yanal’la anlaştığını “Yuvana Hoş geldin” paylaşımı ile duyurdu. Sarı lacivertli taraftarların sezonun ilk haftalarından beri dört gözle beklediği Yanal, takımın başında ilk görevine Erzurumspor karşısında çıktı.

Kuzenler davasında dosya 12 yıl sonra yine açıldı

- Balıkesir'de 12 yıl önce kaybolmalarının üzerinden 44 gün geçtikten sonra cesetleri köy yakınında menfezde bulunan Büşra ve Tuğce adındaki kuzenlerin davasında dosya yeniden açıldı. 

- AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan'ın Altıeylül Belediye Başkan aday adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan göreve Ahmet Sağlam atandı.

- Balıkesir'in Bandırma ilçesinde galericiler arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Basın Şehidi Cihan Hayırsevener'i andık

- 18 Aralık 2009'da Bandırma'da görev yaptığı gazetesine gittiği sırada, Atatürk Caddesi üzerinde kalleşçe kurulan pusu sonucu öldürülen Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu üyesi Cihan Hayırsevener ölümünün 9'ncu yılında Balıkesir'de anıldı.

- Balıkesir  Manyas"ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, su kanalına uçtu. Kazada, sürücü Egemen Kilercioğlu ile araçtaki Meltem Kozan öldü.

- Balıkesirspor deplasmanda 2-0 kazandığı maçın rövanşında konuk ettiği Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kalarak Ziraat Türkiye Kupası'nda adını son 16 takım arasına yazdırdı. Son 16 turunda Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'la eşleşti.

Balıkesir'e şehit ateşi düştü

- Balıkesir'e şehit ateşi düştü! İstanbul Sancaktepe'de bir ay önce 26 Kasım'da eğitim uçuşu yaptığı sırada askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan Balıkesirli Astsubay Özkan Yılmaz, bir aydır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Aynı kazada 4 askerimiz şehit düşmüştü. 

Edremitli gazeteci Kayahan vefat etti

- Balıkesir Basınının emektar isimleri arasındaki Kayahan Öcalan, tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

- İzmir İstinaf Mahkemesi Emin ve Sedat Buldan ile İsmail Koca hakkındaki kararı açıkladı. Kamuoyunda ‘Temiz Balıkesir, Temiz Medya’ olarak bilinen operasyon kapsamında davaları İzmir’de görülen Emin Boldan, Sedat Boldan ve İsmail Koca hakkında karar verildi.. İzmir İstinaf Mahkemesi 2010 yılına ait dava için Emin Buldan’a 15 yıl hapis cezasını onadı. Sedat Boldan ve İsmail Koca ise çeşitli cezalara çarptırıldı. Emin Buldan’ın yaklaşık 6 yıl cezaevinde kalabileceği bildirildi.

Balıkesir Üniversitesi'nin yeni Rektörü belli oldu

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Balıkesir Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. İlter Kuş atandı. Kuş, 2009 yılından bu yana BAUN'de görev yapıyorduve görev süresi dolan eski rektör Kerim Özdemir'in yardımcısıydı.


 


 

Editör: Haber Merkezi