AYŞE KARDAŞ  ERGEZEN
Ayşe Kardaş Ergezen 1980 yılında Balıkesir Gönen'de doğdu. Ailesinin ticari işleri nedeniyle bulunduğu dönemde Trablus'ta dünyaya geldi ve eğitim hayatına da Libya'da başladı. 
Türkiye'ye döndükten sonra Gönen İmam-Hatip Ortaokulu'ndan mezun olan Kardaş, liseyi de İstanbul Kadıköy Anadolu İmam - Hatip Lisesi'nde bitirdi. 
Dereceyle girdiği Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) bölümünü 2004 yılında bitirdi.  Üniversite döneminde İsveç'te finans eğitimi de aldı.


Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler" üzerinde yüksek lisans derecesi aldı, bir süre özel sektörde görev yaptı. 
2007 yılından sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda çalışmaya başlayan Ayşe Kardaş Ergezen, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve I.Bölge Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüttü. 
2009 yerel seçimlerinden AK Parti'den Ümraniye belediye meclis üyesi seçilen Ayşe Kardeş, aynı yıl Başbakanlık Müşavirliği görevine getirildi. 


Oxford Üniversitesi bünyesinde diplomat eğitimi kurslarını başarıyla tamamlayan Kardaş, pek çok uluslararası toplantı ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı. 
Boğaziçi Yöneticiler Vakfı üyesi olan Ayşe Kardeş Ergezen, İGETEV bünyesinde "Müslüman Kadının Tarihi Mirası" projesini yönetti.
Birçok Sivil Toplum kuruluşunda aktif görev aldı. Üsküdar Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı, Kadın ve Demokrasi Derneği temsilcilik başkanlığı yaptı. 


KADEM'de teşkilatlanma başkanlığı vazifesini üstlendi. Halen KADEM YYK üyesi olan Kardaş  aynı zamanda TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi.
2015 yılı Haziran seçimlerinde Balıkesir’den milletvekili adayı oldu.
Mart 2016’dan itibari ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi.


25 Temmuz 2018'de Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakan Yardımcısı olarak atandı. 

AYŞER ERGEZEN'İN EŞİ KİM KAÇ ÇOCUĞU VAR?


Ayşe Kardaş Ergezen, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in avukat olan oğlu Muaz Ergezen ile evlidir. Çiftin, İhsan Efe adında bir oğlu bulunuyor. Muaz Ergezen ve Ayşe Ergezen çiftinin nikahını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kıymıştı.

Editör: Haber Merkezi