TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'de ki ölüm nedenleri ve oranları açıklandı. 

Balıkesir Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin oranında 5’inci sırada yer aldı. 
Balıkesir’de  beş bin 26 ölüm ile en fazla dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümler gerçekleşmiştir. 
Bu nedeni  bin 982 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler,  bin 241 ile solunum sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümler takip etmiştir.
2016 yılına göre en fazla artış %3,8 ile solunum sistemi hastalıklarında görülmüş, %2,1 artış ile İyi huylu ve kötü huylu tümörler takip etmiştir.
Dışsal yaralanmalarda ise %-15,7 düşüş gerçekleşmiştir. 
2017 yılında Türkiye’de ve Balıkesir’de öne çıkan ölüm nedeni olan Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerde ise geçen yıla göre %3,1 artış görülmüştür.
KOMŞU İL ÇANAKKALE'DE DURUM NASIL?
Çanakkale Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin oranında 20’nci sırada yer almıştır.
Çanakkale’de 2 114 ölüm ile en fazla dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümler gerçekleşmiştir. Bu nedeni 815 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, 496 ile solunum sistemi
hastalıklarından kaynaklı ölümler takip etmiştir. 2016 yılına göre en fazla artış %6,2 ile solunum sistemi hastalıklarında görülmüş, %3,2 artış ile dışsal yaralanma nedenleri ve
zehirlenmeler takip etmiştir.
Endokrin (iç salgı bezi), beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklarda ise %-38,0 düşüş gerçekleşmiştir.
2017 yılında Türkiye’de ve Çanakkale’de öne çıkan ölüm nedeni olan Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerde ise geçen yıla göre %13,9 artış görülmüştür.
Editör: Haber Merkezi